ManşetÖzel HaberlerTurizm

“Girne’nin Turizm Potansiyeli Dünya Çapında Tanıtılıyor”

Kuzey Kıbrıs'ta turizmin merkezi olan Girne’nin, dünya çapında daha fazla tanınması ve turistlerin ilgisini çekmek amacıyla açılan "Go To Kyrenia Platformu” ile büyük bir adım atıldı…

Kuzey Kıbrıs’ta turizmin merkezi olan Girne’nin, dünya çapında daha fazla tanınması ve turistlerin ilgisini çekmek amacıyla açılan “Go To Kyrenia Platformu” ile büyük bir adım atıldı…

Girne Turizm Komitesi Başkanı Mete Girgen ve Girne Belediyesi Dış İlişkiler Koordinatörü Fatih Akyol platformun kuruluş süreci, hedefleri ve turistlere sağlayacağı faydaları Kıbrıslı Gazetesi’ne anlattı.

“ARTIK GİRNE KENTİ KENDİ TURİSTLERİNİ SEÇEBİLECEK”

Platformun kurucularından Fatih Akyol, amaçlarının kaliteli içerikler üreterek, bu içerikleri sponsorlarla destekleyip, yurt dışında belirli doğru hedef kitlesine ulaşmak olduğunu anlattı.

İlk hedef ise Girne bölgesindeki tüm oteller ve müze girişlerine QR kodları yerleştirerek turistleri platforma yönlendirmek.

Örneğin, bir turist konakladığı otelde Go To Kyrenia’nın QR kodu ile tanıştığında, çevresindeki restoranlar, kafeler, tarihi yerler ve yürüyüş rotaları gibi Girne’deki çeşitli aktiviteleri görebilecek.

Peki, bu platforma katılmak isteyen işletmeler nasıl seçilecek ve bir ücret ödemeleri gerekecek mi?

Akyol ve Girgen, işletmelerin herhangi bir ücret ödemelerinin gerekmediğini ancak Turizm Komitesi tarafından titizlikle seçileceklerini söylediler. Go To Kyrenia web sitesine başvuran işletmeler, gerekli bilgileri sağladıktan sonra Turizm Komitesi’nin onayıyla sitede yer alabilecekler. Akyol ve Girgen, esnafın pandemi sonrası ekonomik zorluklarla karşılaştığını ve turistlerin desteğiyle bu zorlukları aşılabileceklerini vurguladılar.

“GİRNE ÂŞIK OLUNACAK BİR KENTTİR”

Akyol, Go To Kyrenia Platformu’nun temel amacının kentin güzelliklerine sahip çıkmak ve dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. Akyol ayrıca kentteki turistik faaliyetlerin doğru bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Biz Girne Belediyesi olarak, bu kentin ne kadar âşık olunacak bir yer olduğunu biliyoruz. Tanıtımımızı, kültürümüzü ve köylerimizi ön plana çıkararak yapacağız” dedi.

“GASTRONOMİK DEĞERLERİMİZİ DE TANITMALIYIZ”

Girgen, Go To Kyrenia Platformu’yla etkileşim sağlanabilirse, Girne’nin tanıtımı için son derece önemli bir araç olacağının altını çizdi. Ayrıca, bu kentte üretilen kültürel değerlerin turistlere tanıtılmasının gastronomik açıdan da büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Girne’deki meyhaneler, zeytinyağı ve pekmez gibi yerel ürünlerin turistlere tanıtılmasının, kentin değerlerini ve lezzetlerini dünya genelinde daha geniş bir kitleye ulaştırmanın büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

“İŞLETMELERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ”

Turizm Komitesi Başkanı Mete Girgen ve Girne Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Fatih Akyol son olarak şunları söylediler:

Turizm Komitesi olarak onay alan işletmelere çağrıda bulunuyoruz. İlgili işletmeler, bilgilerini bize iletmek için sitemize veya 650 0100 WhatsApp hattına başvursunlar. Biz de işletmelerin tanıtımlarını Go To Kyrenia Platformu üzerinden yapalım. Girne’nin güzelliklerini ve hizmetlerini dünya çapında daha geniş bir kitleye ulaştırmak için işbirliği yapalım!

www.gotokyrenia.com

Haber/ Zerrin Yapıcıoğulları

Diğer Haberler

Başa dön tuşu