ManşetÖzel Haberler

Halil Bağcı ve Efe Bozkurt’un Tutuklanması Talep Edildi!

Gazi Üniversitesi Bilirkişi Raporuna imza koyan Prof. Dr. Abdussamet Arslan’ın daha önce AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkınca, rapora itirazlar yükseldi.

Özel Haber: Selda Bektaş – Serhan Kablan

Gazi Üniversitesi Bilirkişi Raporuna imza koyan Prof. Dr. Abdussamet Arslan’ın daha önce AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkınca, rapora itirazlar yükseldi.

İsias Davası’nın ikinci duruşmasında müşteki avukatları Gazi Üniversitesi’nin raporlarına itiraz ederken, yeniden teknik bir üniversiteden bilirkişi raporu alınmasını, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devam etmesini; tahliye edilen sanıklar Halil Bağcı ve Efe Bozkurt’un tutuklanmasını talep etti.

Öte yandan avukat Şerif Özgür Urfa, Gazi Üniversitesi raporuna imza atan Prof. Dr. Abdussamet Arslan’ın daha önce AK Parti’den milletvekili aday adaylığı bulunduğunu, baba Bozkurt’un AKP üyeliği bulunduğunu, oğlu Mehmet Fatih Bozkurt’un da AKP Gençlik Kolları üyesi olduğunu, bu raporun içeriğine bakılmaksızın geçerliliğin tartışılması gerektiğini söyledi.
İsias Davası’nın ikinci duruşmasında uzmanların dinlenmesinin ardından, mahkeme sanıklar hakkında ara karar vermesi öncesinde müşteki avukatlarının taleplerini dinledi.
Müşteki avukatları, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ile Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamını; tahliye edilen Efe Bozkurt ile fenni mesul Halil Bağcı’nın da tutuklanmasını talep etti.

Avukat, Hasret Güney Doğan, yeniden bilirkişi raporu alınmasını ancak bu kez raporun teknik bir üniversiteden alınmasını, tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devam etmesini; tahliye edilen Halil Bağcı’nın da tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

YENİ BİR RAPOR TALEBİ

Avukat, Yiğit Gökçehan Koçoğlu da, dosyanın Gazi Üniversitesine gitmesine şaşırdıklarını söyleyerek şunları söyledi:

Gazi Üniversitesi raporu adı altında 2 rapor sunulmuştu. Gazi Üniversitesi ilgili verilen rapor yönetim üyesinin kendi görüşüdür. Bu Gazi Üniversitesi raporu değildir. Gazi Üniversitesi diyor ki çekiçleme etkisi yapıya etki etmiş olabilir. Kimse kendi kusurundan yararlanarak hak iddia edemez.
Raporda boş bırakılar yerler var.

Biz yeni bir teknik üniversitesinden yeni bir rapor istiyoruz. Konya Teknik Üniversitesi hakkında çok kötü şeyler duyduk. ODTÜ, İTÜ veya Yıldız Teknik Üniversitesi olabilir.
Ahmet Bozkurt’un tutukluluğunu talep ediyoruz. Bu yapıya güçlendirme yapmaları gerekirken yapmadılar, yapmış oldukları her şey binayı zayıflattı. Güçlendirmediler; göre isteye yaptılar. Ayrıca tanık Zeynel Can ise SGK’ya göre otelde çalışmıyor.

AVUKAT URFA: BU RAPOR YANLI

Gazi Üniversitesi raporuna imza atan Prof. Dr. Abdussamet Arslan’ın daha önce AK Parti’den milletvekili aday adaylığı bulunduğunu, baba Bozkurt’un AKP üyeliği bulunduğunu, oğlu Mehmet Fatih Bozkurt’un da AKP Gençlik Kolları üyesi olduğunu, bu raporun içeriğine bakılmaksızın geçerliliğin tartışılması gerektiğini söyledi.

Urfa, “Efe Bozkurt mazeretsiz duruşmaya katılmamıştır, Halil Bağcı’nın da kusurlu oldukları ortaya çıkmıştır. Tutuklanmalarını talep ediyoruz. Diğer tutuklu sanıklarının da tutukluluklarının devamını istiyoruz” dedi.

Avukatların itiraz ve talepleri dinlendikten sonra, mahkeme sanık avukatlarının savunma yapması için mahkemeye 14:30’a kadar ara verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu