ManşetÖzel HaberlerRum BasınıYerel Haberler

Kimliksizler, Marilena Rauna ile Görüştü

Kimliksizler Derneği yetkilileri Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı Diplomatik İşler Müdürü Marilena Raouna ile bir araya geldi.

Kimliksizler Derneği yetkilileri Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı Diplomatik İşler Müdürü Marilena Raouna ile bir araya geldi.

Görüşmeye, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Nazen Şansal, Mediha Piro ve Can Azer katıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, karma evlilik çocuklarına yapılan ayrımcılığın ve hak ihlallerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı belirtildi.

Raouna dernek yetkililerine, İçişleri Bakanlığı’nda 4000’e yakın vatandaşlık başvurusunun beklediği; bu dosyaların da kategorilere göre incelemeye başlanacağı bilgisini paylaştı.

DETAYLAR HRİSTODULİDİS’E AKTARILACAK

Konunun insan hakları ve özellikle çocuk hakları bakımından yarattığı mağduriyetlerin dile getirildiği toplantıda, Raouna detayları Rum lider Nikos Hristodulidis’e aktaracağını ve sorunun çözülmesi için çaba göstereceklerini belirtti.

Raouna ayrıca Kimliksizler Derneği ile iletişim halinde olmak istediklerini vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümü halinde karma evlilik mağdurlarının sorunlarının da çözüleceğini de ifade eden Raouna, Başkan’ın bu yönde girişimleri olduğunu belirtti.

Kimliksizler Derneği, Kıbrıs Cumhuriyeti makamları ve diğer paydaşlarla görüşmelere, eylemlere ve etkinliklere devam edeceklerini bildirdi.

Kıbrıslı Gazetesi

Kıbrıslı Gazetesi editörlerinin hazırladığı haberleri temsil eder.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu