ManşetÖzel Haberler

Lütfü Savaş: HADO’nun Girne-Taşucu İzinleri Siyasi Sebeplerle İptal Edildi

HADO’nun Girne-Taşucu taşımacılık izninin, KKTC Ulaştırma Bakanlığı’nca aniden iptal edildiğini açıklayan Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Sivile kapalı İskenderun limanına ticari bir şirketle AKP’li seçmen taşındı” dedi.

Hatay’ın CHP’li Belediye Başkanı Lütfü Savaş videolu bir açıklama yaparak skandal iddialar ortaya koydu.

Savaş, AK Partili seçmenlerin 14 Mayıs seçimi öncesi KKTC’den sivile kapalı İskenderun Limanı’na taşındığını, yolcu salonu bile olmayan limanda uluslararası kurallara aykırı şekilde dışarda pasaport kontrolü yapıldığını iddia etti.

Savaş’ın iddiaları arasında HADO’ya verilen Girne-Taşucu yolcu taşımacılığı izninin, KKTC Ulaştırma Bakanlığı’nca sebep gösterilmeden iptal edilmesi de yer alıyor.

Savaş, yayımladığı videoda izin iptal sebebinin tamamen siyasi olduğuna dikkat çekiyor.

“BİR HAFTA ÖNCE İLK SEFERİMİZİ YAPTIK, İZİNLERİMİZ İPTAL EDİLDİ”

Savaş’ın açıklamaları şu şekilde:

Geçen sene güzel bir deniz otobüsü seferleri başlatmıştık hem Gazimağusa hem Girne’den Hatay’daki limanımıza. Haftada 3 sefer yapıp insanlarımızı taşıdık. Tam 25 bin kişi bundan faydalanmıştı. Depremde zarar gören limanımız (İskenderun Limak) kullanılamaz hale gelince Taşucu’ndan Girne’ye sefer yapmak istedik. Bütün izinlerimizi gerçekten de çok zor şartlarda uzun süren bir çabayla aldık. İlk seferimizi 1 hafta önce yaptık. Dedik ki, ‘ihtiyaç sahibi insanlar daha ekonomik şartlarda Türkiye’ye rahat rahat gelebilsin.

MSC AURELIA gemisi depremden sonra, yardım için İskenderun Limak limanına demirledi ve hala orada… Diğer feribot ise KKTC’den geldi.

“TÜM ÇABALARIMIZA RAĞMEN SEFERLER TEKRAR BAŞLAMADI”

Hem de seçim öncesi herkes bu gemilerle gelip oyunu kullansın’. Ama maalesef sebebini anlayamadığımız bir nedenle ilk seferi yaptık Girne Limanı’na. Limana ulaştıktan sonra, oradaki Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve Girne’deki liman temsilciği bizim seferlerimizin iptal edildiğini duyurdu. O günden beri bütün çabalarımıza rağmen bu seferleri tekrar başlatamadık.

Sadece gittiğimiz gemi ile getirebildiğimiz yolcuları dolu bir şekilde getirdik. Daha sonra da oradaki mevcut ticari bir şirketten alabildiğimiz kadar bilet alıp bizim il başkanlığımız tarafından yapılan bilet alımları sayesinde biraz daha insan getirebildik.

“GİRNE’DEN İNSAN TAŞINDI…”

Ama mevcut iktidarın taraftarları hiçbir sefer olmamasına rağmen Girne’den bizim (kapalı) İskenderun limanına insan getirdiler seçim için. Biz daha demokratik bir Türkiye için herkesin rahat rahat oy kullanabileceği bir şehir istedik. Siyasi olduğunu düşündüğümüz nedenlerle bir haftadır tüm izinleri almamıza rağmen KKTC’den Taşucu’na sefer yapamadık. Ve beklediğimiz ölçüde insanlarımızı getiremedik. Biliyorum ki umutla şehrine, ülkesine dönmek isteyen birçok insanımız var orda ama şunu bilsinler ki biz her türlü çabayı yaptık.

Hatay Belediye Başkanıu Lütfü Savaş şu açıklamayı yaptı:

 

 

Haber/Selda Bektaş

Diğer Haberler

Başa dön tuşu