ManşetÖzel HaberlerPolisiye

Polis: Hiçbir Şekilde Bilgi Paylaşmadılar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yakın koruması Şerif Avcil’in tutuklanmasının ardından, polis Avcil ailesinin evinde yaptığı aramada iki yeni belgeye ulaştı; 2 yeni tutuklama yaptı.

Mali Polisin 5 Şubat’ta Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde başlattığı idari ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında sahte diploma alanlara yönelik tutuklamaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yakın koruması Şerif Avcil’in tutuklanmasının ardından aranan aile yakınları Şahin ve Melek Avcil de tutuklanarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne getirildi.

Mahkemede yemin şahadet veren Mali Şube’de görevli polis çavuşu Bilger Koral, Şerif Avcil’in evinde yapılan aramada, kitap arasında Melek Avcil’e ait Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin öğrenci kayıt belgesi bulunduğunu belirtti.

Ele geçirilen öğrenci belgelerinde Melek Avcil ile Şahin Avcil’in 4 yıllık İşletme Yönetimi mezunu olarak gösterildiğini belirten Koral, zanlıların diplomalarını polise vermediğini, polisle hiçbir belge paylaşmadığını bildirdi.

Zanlılarla ilgili soruşturmanın yeni başladığını belirten Koral, mahkemeden 1’er gün ek tutukluluk talebinde bulundu.

Yargıç Gülay Süleymanoğlu, tahkikatın yeni başlamasını göz önünde bulundurarak zanlılara 1’er gün ek tutukluluk verdi.

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi 15 Mart’ta tutuklanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yakın koruma polisi Şerif Avcil de, susma hakkını kullanmış, cep telefonunu kaybettiğini iddia ederek, telefonunu polise teslim etmemişti.

Şerif Avcil’e 6 gün ek tutukluluk kararı verilmişti. Polisin tam kapsamlı soruşturması sürüyor…

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu