ManşetÖzel Haberler

Rahatlayan Trafiğe Işık Engeli

Trafiğin en yoğun yaşandığı Girne Alsancak anayolu yol çalışmalarında sona doğru gelinirken, önceki gün devreye giren trafik ışıkları, yeni bir krizi tetikledi.


Artan nüfustan dolayı kalabalıklaşan ve trafiğin ciddi sorun yaşandığı bölgede, çift şeritli hale getirilen yolun tamamlanması ile vatandaşların rahat bir nefes alması bekleniyordu.

Ancak geçtiğimiz cumartesi akşamı Merit Otel’e dönen yolda trafik ışıklarının devreye girmesiyle, trafik yoğunluğunda başa dönüldü.

“IŞIKLAR TRAFİK AKIŞINA ENGEL OLDU”

Bölgedeki vatandaşlar, ışıkları anlamsız bulurken, yaşanan trafik yoğunluğuna da isyan etti.

Vatandaş trafik akışını durma noktasına getiren ışık yerine çember yapılmasının daha doğru olacağını savundu.

KIBRISLI Gazetesi’ne konuşan Alsancak sakinleri, “Birkaç haftadır ışıklar yokken çok rahattık. Özellikle sabah işe giderken ve akşam dönerken, ışıkların devreye girmesiyle yeniden trafik kilitlendi. İki senedir bu trafiği çekiyoruz. Bu olacak iş mi? Ne gereği var roundabout yapabilirlerdi” şeklinde konuştu.

ATASER: ALSANCAK’A GİRİŞ ÇEMBERİ SORUNU ÇÖZER…

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, ışıkların trafik yoğunluğunu oluşturduğunu dile getirmelerine rağmen, ısrarcı bir tavır sergilendiğini belirtti. Belediyenin sorumluluk ve yetkisinin bu konuda sınırlı olduğunun altını çizen Ataser, vatandaşların her türlü sorununun belediyenin sorunu olduğunu vurguladı.

Ataser, işin kesin çözümünün Alsancak giriş çemberi olduğunu ifade etti. Belediye teknik arkadaşlarla yapılan çalışmalar sonucunda çemberin Alsancak’a uygun olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu