ManşetÖzel HaberlerTurizmYerel Haberler

Reşat Günhan: Hükümet Bu Krizi Çözmeye Çalışıyor

Restorasyonu bir türlü tamamlanamayan ve yılan hikayesine dönen Girne Antik Limanı esnafının ‘boykot’ kararı hükümeti harekete geçirdi.

Restorasyonu bir türlü tamamlanamayan ve yılan hikayesine dönen Girne Antik Limanı esnafının ‘boykot’ kararıyla hükümeti harekete geçirdi.

Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile birlikte liman esnafını ziyaret etti. Bakanlara Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu ile Turizm Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç da eşlik etti.

Şikâyetleri dinleyen Üstel, esnafa sorunlarına çözüm arama sözünü verdi.

Konu ile ilgili Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Girne Antik Liman esnafı Reşat Günhan, Başbakan ile Bakanların kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hükümet bu krizi çözmeye çalışıyor. Öyle umut ediyorum. Bu ziyaret yalnız olmadığımızı hissettirdi” dedi.

Günhan şunları söyledi:

Başbakan Ünal Üstel bizi dinledi. Biz kendisine neden ses çıkarmaya başladığımızı anlattık. 25 tane işletmeyiz. Mağdur olduğumuzu, hibeleri alamadığımızı dile getirdik. Yol güzergahının da değiştiğini öğrendiğimizi, buna karşı olduğumuzu ifade ettik.

Bize verilen sözlerin yerine getirilmediği sürece de limanı boykot edeceğimizi, işletmelerimizi açmayacağımızı belirttik. Başbakan Üstel notlarını aldı. Önümüzdeki günlerde, hükümet olarak bu konuya eğileceklerini ve çözüm arayacaklarını ifade etti” dedi.

NE OLMUŞTU?

Girne Antik Liman esnafı Reşat Günhan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile Müsteşarı Serhan Aktunç’un sözlerini yerine getirmediklerini söyleyerek isyan etmiş, sonrasında da 25 liman işletmesi ile birlikte verilen sözlerin yerine getirilmemesi durumunda iş yerlerini açmama kararı aldıklarını açıkladıklarını açıklamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu