ManşetPolisiye

Çatı Operasyonu Zanlıları Yeniden Mahkemede

Gönyeli’de meydana gelen Çatı operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılar M.O.A.E.M, M.Ş ve A.S.M mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Gönyeli’de meydana gelen Çatı operasyonu kapsamında tutuklanan zanlılar M.O.A.E.M, M.Ş ve A.S.M  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru İbrahim Atabek olayla ilgili bulguları aktardı.

 Atabek 3 Mayıs 2024 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından gerçekleştirilen “Çatı Operasyonunda” uyuşturucu satışı yapıldığı öğrenilen Gönyeli’de ki bir ikametgahta yapılan aramada zanlı M.O.A.E.M ve M.Ş’nin huzurlarında yapılan aramada; yaklaşık 21 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını ve zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.

Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Polis, zanlı M.O.A.E.M aleyhine 284 gram hintkeneviri alma, verme ve tasarruf ile bir kök hintkeneviri ziraat suçlamalarından dava getirildiğini belirtti. 

Polis, M.Ş’nin ise 21 gram hintkeneviri alma ve tasarruf davaları getirildiğini açıkladı.

A.S.M. aleyhine de zanlı 262 gram hintkeneviri alma ve tasarruf suçlarından dava getirildiğini kaydeden polis, her üç zanlının da öğrenci olduğunu söyledi.

Polis, uyuşturucu verme suçu da işleyen zanlı M.O.A.E.M’nin tutuklu yargılanmasını, diğer iki zanlının ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, M.Ş’nin  40 bin TL nakit teminat yatırmasına, iki kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına, A.S.M’nin 200 bin TL nakit teminat yatırmasına ve 3 kefilin birer milyon TL tutarında kefalet senedi imzalamasına, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, A.S.M’nin  haftada 2 gün, M.Ş’ninise bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

 Bilgeç, zanlı M.O.A.E.M’nin ise 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu