ManşetPolisiye

Diplomalarda İmzası Bulunan “Rektör Yardımcısına Tehdit” İddiası

Tutukluluk süresi dolan Serdal Gündüz hakkında yeni suçlamalar ortaya atılırken, sahte diplomalarda imzası bulunan Rektör Yardımcısı'nı tehdit ettiği iddia edildi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) başlayan “sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanarak 2 ay süreyle cezaevine gönderilen okulun küçük ortağı ve aynı zamanda da Genel Sekreteri olan Serdal Gündüz, teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Tutukluluk süresi dolduğu için yeniden mahkemeye çıkarılan Serdal Gündüz’ün hükümsüz tutuklu olarak 3 ay daha cezaevine gönderilmesine karar verildi.

Müfettiş Muavini Namık Kemal Baz, zanlının “Sahte Resmi Evrak Düzenleme”, “Sahte Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahte Evrak Düzenlenmesini Tahrik Etme” suçlamasından methaldar olduğunu belirtti.

Polis, zanlının bugüne kadar 18 kişiye önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora diploması verilmesi konusunda okul çalışanlarını tahrik ederek not girişi yapılmasını sağladığını ve bu kişilere diploma verildiğini söyledi.

Polis, söz konusu 18 kişinin diplomasının Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulduğunu, bu kişilerin 8’inin ise çalıştıkları kuruma erken terfi, maaş barem artışı ve terfilerden avantaj almak için tedavüle sürerek suç geliri elde edildiğini ifade etti.

Polis, zanlının derslerden geçer not almayan kişilere geçer not verdiğini, derslere girmeyen öğrencileri derslere girmiş gibi gösterdiğini, ayrıca bu kişilerin not girişlerini yapılmasını da sağladığını vurguladı.

REKTÖR YARDIMCISI TEHDİT İDDİASI

Polis, zanlının rektör yardımcısı olan şahsı “kendisini işten atmakla” tehdit ettiğini ve zorla onun adına imza attırdığına dikkat çekti.

Zanlının 2027 yılına kadar Yunanistan’da ve 13 Mayıs 2024’e kadar da Rusya’da oturma izninin bulunduğunu belirten polis, serbest kalması halinde yargılamadan kaçma ihtimalinin olduğunu söyledi. Polis, zanlının 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı avukatı Doğa Zeki, bu talebe itiraz etmedi ancak bazı hususlara değindi. Zeki, müvekkilinin oturma izni varsa bunu görmek istediklerini söyledi.

ZEKİ: NEDEN REKTÖR TUTUKLANMADI?

Müfettiş Muavini Namık Kemal Baz ise oturma izninin zanlının telefonunda tespit edildiğini, ancak bu aşamada bunun gösterilemeyeceğini belirtti.

Diplomalarda rektörün de isminin bulunduğuna dikkat çeken Doğa Zeki, “Neden rektör tutuklanmadı?” diye sordu. Müfettiş Muavini Baz, bu soruya “Bu 18 kişiyle alakalı rektörün bağlantısını bulamadık. Eğer bağlantı bulsaydık, onu da tutuklardık” dedi.

Avukat Doğa Zeki, müvekkilinin diplomalarla bağlantısının olmadığını, imzasının da bulunmadığını savundu. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının yurtdışına kaçma şüphesinin bulunduğuna dikkat çekerek zanlının her ne şartta olursa olsun 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu