ManşetPolisiye

Falyalı’ya Kim Ateş Açtı?

Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin görülen duruşmada, zanlı Ömer Tunç’un avukatı, kıyafetlerdeki barut izini gündeme getirdi.

Girne’ye bağlı Çatalköy’deki evine giderken suikasta kurban giden iş insanı Halil Falyalı ve şoförü ve Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili duruşmalar devam ederken, dün görülen davada savunma avukatı tarafından kıyafetlerdeki barut izi mahkemenin gündemine getirildi…

Girne’ye bağlı Çatalköy’deki evine giderken suikasta kurban giden iş insanı Halil Falyalı ve şoförü ve Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili duruşmalar devam ediyor. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün zanlı Ömer Tunç’un sözlü ifadesinin bir kısmına yapılan itirazla ilgili olarak duruşma içinde duruşma gerçekleşti.

Davayı takip eden Gündem Kıbrıs’ın haberine göre sanık Ömer Tunç’un avukatı Didem Koç, duruşmada yaptığı konuşmada, zanlının ifadelerinin sadece birkaçına itirazlarının olduğunu söyledi.

KOÇ: MUSTAFA SÖYLEMEZ ATEŞ AÇTI

Avukat Koç, savunmasında duruşmanın aslına geçildiğinde sanığın detaylı olarak konuşacağını söyleyerek, Ömer Tunç’un arabayı kullandığını iddia etti.

Koç, olayın akışı açısından bakıldığında, Söylemezler Çetesi Lideri Mustafa Söylemez’in tüm kıyafetlerinde SWAP raporları sonuçlarına göre barut izi çıktığını, bu da ateş ettiğinin bir kanıtı olduğunu, ancak müvekkilinin sadece eldiveninde barut izi çıktığını ve kıyafetlerinde barut izine rastlanmadığını söyledi.

Zanlının olay gecesi olay yerinde giydiği kıyafetlerle yakalandığını söyleyen Koç, zanlının ateş etmiş olması halinde, kıyafetlerinde de barut izi bulunması gerektiğini, zanlının sadece araba kullandığını iddia etti.

Mahkeme, duruşma içinde duruşmanın kararının verilmesi ve Tahkikat Memuru Murat Bayram’ın şahadetine devam edilmesi için 24 Nisan 2024 Çarşamba, saat 11.30’a ertelendi.

Kaynak/ Gündem Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu