ManşetPolisiye

Organize İşler: Pakistan’dan KKTC’ye, Oradan Güney’e…

Türkiye’den sahte Pakistan pasaportu ile KKTC’ye gelen zanlı ile onu dışarıda bekleyen bir kişi tutuklandı. Karşılayan zanlı “Pakistan’dan aradılar” dedi.

Türkiye’den sahte Pakistan pasaportu ile KKTC’ye gelen zanlı ile onu dışarıda bekleyen bir kişi tutuklandı. Karşılayan zanlı “Pakistan’dan aradılar” dedi.

“Sahte Resmi Evrağı Tedavüle Sürme ve Sahte Davranışla Kayıt Temin etmeye Teşebbüs” suçlarından tutuklanan zanlı R.A ile suç ortağı olduğu düşünülen Z.M.B teminat için mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Ozan Kuşak, 19 Mayıs 2023 tarihinde saat 13:30 raddelerinde Türkiye’den KKTC’ye gelen Pakistan vatandaşı zanlı R.A’nın, Pakistan’da sahtelediği YX4143341 numaralı Zeeshan Khan adına ısdar olunan Pakistan Pasaportunu muhaceret memuruna verip ‘sahte resmi evrakı tedavüle sürüp sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs’ suçuyla suç üstü tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Polis, R.A’yı dışarıda bekleyen Z.M.B’nin de tutuklandığını belirtti. Polis, zanlı R.A’nın pasaportu Pakistan’da sahtelediğini ve ülkesinden Avrupa’ya gitmek için KKTC’ye geldiği beyanında bulunduğunu söyledi.

“PAKİSTAN’DAN TELEFON GELDİ…”

Polis, diğer zanlının sorgusunda ise Pakistan’dan kendisine telefon edildiğini R.A’yı karşılaması ve Lefkoşa’da bir eve götürmesinin istendiğini söylediğini bildirdi.

Polis soruşturmanın tamamlandığını zanlıların davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

BİRİ TEMİNATA DİĞERİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ…

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker,  zanlı R.A’nın 60 günü aşmamak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde kalmasına; diğer zanlının ise yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 25  bin TL nakdi teminat yatırması, haftada 1 gün polise ispat-ı vücutta bulunması ve iki kefilin 250 biner TL kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu