ManşetPolisiye

Otoparkta ‘Silah’ Operasyonu: 4 Kişi Aranıyor!

Lefkoşa’da bir marketin otoparkında yapılan operasyonda silahla yakalanan Türkmenistanlıların tutukluluğu sürerken, polis 4 kişinin daha arandığını duyurdu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerince yapılan operasyon neticesinde silahla yakalanan Türkmenistanlı B.E ile B.H yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran Polis çavuşu Aygün Karagil 5 Mayıs 2024 tarihinde saat 01.00 raddelerinde, Lefkoşa’da üzerinde faaliyet göstermekte bir marketin otoparkında Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde zanlı B.E tarafından, zanlı B.H’ye verilen bir adet seri numarası olmayan 9 mm çapında Sig Sauer marka tabanca, şarjörü ve şarjör içerisinde 4 adet 9 mm çapında canlı mermi tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Polis aynı gün mahkemeden temin edilen arama emri ile zanlıların evlerinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilemediğini mahkemeye aktardı.

Polis Çavuşu Aygün Karagil mesele ile ilgili olarak zanlıların kabul niteliğinde gönüllü ifade verdiğini, emare alınan telefon ve silahların data incelemesi ve balistik incelemesinin sürdüğünü belirtti.

Polis ayrıca zanlıların ifadeleri ışığında mesele ile bağlantıları olabileceği düşünülen 4 kişi aleyhinde derdest emri temin edildiğini ve bu kişilerin aranmakta olduğunu belirtti.

Polis, serbest kalmaları durumunda aranmakta olan şahıslara ve alınması gereken ifadelere etki etme olasılığı kuvvetle muhtemel olduğundan soruşturma maksatlı zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu