ManşetÖzel HaberlerPolisiye

Rum Polisi Tutukladı: Hüseyin Demirel Kim?

Lefkoşa Surlariçi’nde öldürülen Ayça Alav’ın cinayet zanlıları, 17 gün sonra önceki gece Pile’de yakalandı. Ancak yapılan operasyonun niteliği tartışma konusu oldu. Peki, Hüseyin Demirel kim?

ÖZEL HABER-SELDA BEKTAŞ

Lefkoşa Surlariçi’nde öldürülen Ayça Alav’ın cinayet zanlıları, 17 gün sonra önceki gece Pile’de yakalandı. Ancak yapılan operasyonun niteliği tartışma konusu oldu. Peki, Hüseyin Demirel kim?

KKTC’de çeşitli suçlardan aranmakta olan ve Güney Kıbrıs’ta yaşayan Hüseyin Demirel operasyonun “kilit” ismi olması, bazı çevrelerce şaşkınlık ve tepkiyle karşılanırken, kimileri Hüseyin Demirel’i “kahraman” ilan etti.

Kamerunlu 2 zanlı, yasadışı yollardan Güney’e kaçarak, Lefkoşa’da bir arkadaşlarının evine sığındığı, burada da kendilerini ülke dışına kaçıracak kişilerle irtibata geçtiği; Kıbrıslı Türk olan bu isimlerin de polise bilgi vererek 12 gün içerisinde bu operasyonu düzenledikleri belirtiliyor.

HÜSEYİN DEMİREL KİM?

Rum polisi bugün, Kuzey’de çeşitli suçlardan aranan ve Güney’e kaçan operasyonun gerçekleşmesinde “kilit” isim görülen Hüseyin Demirel ve 2 arkadaşını insan kaçakçılığından tutukladı.

Mahkeme kaynaklarına göre, Demirel hakkında KKTC’de sirkat, soygun, çek sahtelemek gibi birçok suçtan dava olduğu ve 5 yılı aşkın süredir Güney’de yaşadığı öğrenildi. Ancak Demirel hakkında kuzeyde “insan kaçakçılığı” yaptığına dair bir dava bulunmuyor.

Demirel ile birlikte operasyonda yer alan diğer bir isim de Ufuk Hasan. Hasan hakkında kuzeyde herhangi bir dava bulunmuyor.

KIBRISLI Gazetesi’ne bilgi veren kaynaklar, Hüseyin Demirel’in zanlıları Pile’de teslim etmesi nedeniyle, KKTC polisinin Demirel ile ilgili bir işlem yapamadığını belirtiyor.

NASIL YAKALANDILAR?

Güney’de yaşayan ve polisle çalışan Hüseyin Demirel, zanlıları yakaladığı görüntüleri basına servis etmesinin ardından, operasyonun “yasallığı” tartışmaya açıldı.

Görüntülerde Hüseyin Demirel’in, “Bundan 10-15 gün önce Lefkoşa’dan bir dövizcinin hanımını öldürdüler. Bana bir haber geldi. Ödül hiç umurumda değil. Ben çok para yedim hayatımda. Ama o kadın bunlara ekmek vermiş diye kanım kaynadı. Bütün ekibimi topladım. Geldim. Bu iki zenci arkadaşı tuttum” dediği görülüyor.

Yasadışı yollardan Kuzey Kıbrıs üzerinden gemi ile TIR içerisinde yurtdışına kaçırma vaadiyle kandırdığı 2 zanlıyı etkisiz hale getirdikten sonra Pile bölgesinde KKTC polisine teslim eden Hüseyin Demirel, Gıynık Gazetesi’nden Devrim Demir’e operasyona dair şunları anlattı:

“Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav’ın kocası Eren Alav’ı telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra onları sınıra götürdüm” dedi.

Demirel, Eren Alav’ın yanında çalışan katili tanıyarak adı ile çağırdığını daha sonra katilin de “merhaba patron, selam baba” diyerek karşılık verdiğini söyledi.

Demirel, kaçakların kuzeyde işlenen kadın cinayeti ile ilgili arandığını öğrendikten sonra Polis Genel Müdürlüğü ile bağlantıya geçtiğini ve adım adım hareket ettiğini söyledi.

Yaklaşık 10 gündür katillerin güvenini kazanmak için sürekli görüşerek zaman geçirdiğini anlatan Demirel, “Tamamen habersizliği oynadım, güvenmeleri için her yola başvurdum ama çok korkuyorlardı. Güney Lefkoşa’da bir Kamerunlunun evinde kalıyorlardı. Hangi ülkeye gitmek istediklerini sorduğumda bana Mısır’a gitmek istediklerini söylediler” dedi.

ZANLILARI TESLİM EDİP GÜNEY’E GERİ DÖNDÜLER…

Zanlıları Pile’de polise teslim eden Hüseyin Demirel ile Ufuk Hasan, güneye geri döndü.

Yenidüzen Gazetesi de bugünkü haberinde, Hüseyin Demirel ile “operasyonda” yer aldığını ifade eden Ufuk Hasan’ın sözlerine yer verdi. Hasan, ise 4-5 gün boyunca “gizli” görev gerçekleştirdiklerini ve katil zanlılarının güvenlerini kazandıklarını, ardından da polisle irtibata geçerek Pile’ye götürdüklerini söyledi.

Hasan, yasadışı bir durumun yaşanmadığını ileri sürdü.

ORTAK KOMİTENİN OPERASYONDAN HABERİ YOKTU

İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite aracılığıyla Kıbrıs’ın güneyindeki polise, aranan zanlıların eşkâlleri iletilmiş, bulundukları yerde tutuklanarak kuzeye iade edilmeleri talep edilmişti.

 İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Salih Can Doratlı, komite nezdinde de herhangi bir işlem yapılmadığını, zanlıların güneydeki polis tarafından yakalanarak iade edilmediğini, Pile bölgesinde tespit edilerek tutuklandıklarını ifade etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde haklarında 3’er gün tutukluluk emri alınan zanlılar, mahkemede “isteyerek öldürmedim” dese de, son kararı mahkeme verecek.

HÜSEYİN DEMİREL GÜNEY’DE TUTUKLANDI

Öte yandan Rum polisi, KKTC polisi ile Güney’de ortak operasyon düzenleyen ve iki kişiyi “tutukladığı” görüntüleri paylaşan Hüseyin Demirel ve 2 kişiyi insan kaçakçılığından tutukladığı öğrenildi.

Güney Kıbrıs’ta iki kişiyi alı koymak ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Demirel ve yanındaki 2 kişinin bugün Güney’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu