ManşetPolisiye

Teminatla Serbest Kalan Sefa Karahasan Hakkında Yeni Soruşturma!

Sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklana ve bugün teminatla serbest kalan Gazeteci Sefa Karahasan hakkında yeni soruşturma başlatıldı.

Kıbrıs Sağlık Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki (KSTÜ), “Sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan TRT Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, 3 günlük tutukluluğun ardından bugün teminatla serbest bırakıldı.

Polis, Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan Sefa Karahasan’ın, hiçbir derse girmeden KSTÜ İşletme Yönetimi Bölümünden 4 yıl eğitim almış gibi gösterilerek doktora diploması aldığını belirtti.

5 Mayıs’ta “Sahte Belge Düzenlenmesine Tahrik Etme” suçlamasıyla tutuklanan Karahasan hakkındaki soruşturma, okul yönetiminin şikayeti üzerine başlatılmıştı.

Polis, teminat talebiyle mahkemeye getirilen Karahasan’ın okul sistemine, 1 Şubat 2021’de kayıt olmuş gibi gösterildiğini, ancak okula 29 Mart 2021’de kayıt olduğunu söyledi.

Zanlının hiçbir derse girmeden 4 yıl öğrenim görmüş gibi İşletme Yönetimi bölümünden 31 Mayıs 2023 tarihinde doktora diploması aldığını belirten polis, zanlının normalde 2025 güz döneminde mezun olması gerektiğini kaydetti.

“DİPLOMASINDA REKTÖRÜN YERİNE BAŞKA BİRİNİN İMZASI VAR”

Polis, zanlının 5 Mayıs’ta tutuklandığını ve tutuklu kaldığı süre içerisinde diploma ve transkriptini polise teslim ettiğini söyledi. Polis, zanlının cep telefonunu, diploması ve transkriptininin incelendiğini, transkriptinde 2 buçuk yılda mezun olduğunun görüldüğünü, diplomasında ise rektörün ismi ve imzası olması gereken yerde başka birinin imzasının bulunduğuna dikkat çekti.

Polis, bu yönde de soruşturma yapılacağını, ancak zanlının soruşturmaya etki edebileceği kısmın tamamlandığını belirterek teminat talep etti.

100 BİN TL NAKDİ KEFALET…

Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 100 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 750’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu