ManşetSanat

‘Paylaşınca Çoğalır’ Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında; Girne Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Paylaşınca Çoğalır’ Uluslararası Çalıştay & Sergisi açılışı 23 Ekim Salı akşamı, Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları kapsamında; Girne Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Paylaşınca Çoğalır’ Uluslararası Çalıştay & Sergisi açılışı 23 Ekim Salı akşamı, Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirildi.
20 Ekim’de Lefkoşa Bedesten’de, daha sonra ise 21 Ekim’de Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda gerçekleştirilen çalıştay sonrası, 23 Ekim Salı akşamı Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda, saat 18:00’dan 20:00’a kadar gerçekleşen kokteylin ardından, çalıştay boyunca yapılan eserler Bellapais Manastırı’nda sanatseverler ile buluştu.
Dünyanın birçok ülkesinde, barış sergileri düzenleyen, 250 ülkeden bin 900 sanatçının üye olduğu, ‘Another World is Possible Forever of Peace’ etkinliğine; KKTC, Türkiye, Azerbaycan, Irak, İran, Almanya, Suudi Arabistan, Ermenistan, Hollanda, Venezuela ve İngiltere’den 91 sanatçı katıldı.
Çalıştay boyunca yapılan eserler, 26 Ekim Perşembe gününe kadar Bellapais Manastırı mahzen salonunda ziyaretçilerini bekliyor olacak.
‘Another World is Possible Forever of Peace’ Proje Koordinatörü Dr. Gülsün Karadayı konuşmasında, birliğin, dünyanın birçok ülkesinde barış sergileri düzenlediğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’ta da bu amaçla bir araya geldiklerini ifade etti. Amaçlarının barış sergileri açarak, dünyada barışı savunmak olduğunu dile getiren Karadayı dileklerinin dünyada akan kanların ve annelerin gözyaşlarının durması olduğunu vurguladı.
Öztunç: “Sanatçılar, renkleri ve fırçalarıyla sevgi mesajı veriyor”
‘Another World is Possible Forever of Peace’ yöneticilerinden Halil Öztunç ise konuşmasında, bugünkü dünya düzenine karşı, sanatçılar renkleri ve fırçalarıyla sevgi ve barış mesajları verdiğini belirterek, organizasyonun gerçekleşmesine kaktı ve destek veren herkese teşekkür etti.
Sergiden elde edilen gelir bağışlanacak
Bellapais Manastırı Mahzen Sergi Salonu’nda yer alan “Paylaşınca Çoğalır’ sergisi, 26 Ekim Perşembe gününe kadar mesai saatleri içinde gezilebilecek. Sergilenen eserlerin satışından elde edilen gelir ise başta Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olmak üzere, çeşitli derneklere bağışlanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu