GenelManşetSporYerel Haberler

DTB Kadın Futbol Takımı Kuruldu

Ülkemizde köklü tarihi olan ve adaya birçok başarılı sporcu kazandıran Doğan Türk Birliği Spor Kulübü, branşlarına DTB Kadın Futbol Takımını ekledi.

DTB Kadın Futbol Takımının ilk antrenmanı 21 Ocak 2023 Cumartesi günü DTB ait yapılan yeni tesislerde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıldan itibaren DTB tarafından Kadın Futbol Takımının kurulması için çalışmalarına başlanıldı. DTB’nin yeni tesisisin hazır olması ile birlikte bir hayal gerçekleşti.

Doğan Türk Birliği Kadın Futbol Takımın Başkanlığını Özlem Ratip, Antrenörlüğünü Ahmet Sakinoğlu, Kaleci Antrenörlüğünü Adem Gücel ve Sporcu Psikoloğu desteğini Gizem Aktül üstlendi. DTB Akademi Koordinatörü Osman Emiroğlu da takıma tecrübeleri ile destek veriyor.

DTB Kadın Futbol Başkanı Özlem Ratip ile yaptığımız görüşmede kadın futbol takımının kurulmasının geçtiğimiz yıldan beri gündem de olduğunu ve tesislerin hazır olmasını beklediklerini söyledi. Ratip, takımın henüz kurulma aşamasına devam ettiğini ve antrenmanları haftada en az 3 kez olacak şekilde planladıklarını aktardı.

“Takımımızın kapıları futbolu seven kadınlara açıktır”

Ratip, DTB Kadın futbol takımının kapılarının Girne bölgesinde ki yerleşik sporcular, futbolu seven, futbol oynamak isteyen, tecrübesi olan tüm kadın sporculara açık olduğunu söyledi. Ratip, “Kulüp olarak çok geniş bir alt yapımız var. Genç kız çocukları belli bir yaştan sonra futbola devam edemiyordu. Kadın futbol takımı ile birlikte kız alt yapısı bir müddet sonra ayrılacak ve kadın futbol takımına kazandırılacak” dedi.

“Kadınlarımızı geliştirerek futbola başarılı sporcular katmayı hedefliyoruz”

Ratip, “DTB büyük bir camianın takımıdır. İddiamız üzerine koyarak her hafta sporcularımızı geliştirmektir. Futbola kadın sporcu kazandırmak bizim için bir başarı olacaktır. En önemlisi belirli bir disiplin ve spor etik kurallar içerisinde spor yapmayı hedefliyoruz. Yeni tesisimizde buna çok güzel bir araç olacak çünkü tesisimizde sporcularımızın çağdaş, hak ettikleri düzeyde ve seviyede eğitim alma şansları olacak. Burayı bir okul gibi görmelerini ve velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını getirmeleri hedefimizdir” dedi.

“Psikolojik olarakta destek vereceğiz

Spor Psikoloğu Gizem Aktül ile yaptığımız görüşmede bizlere takıma psikolojik olarak destek vereceğini ve seminerler düzenleyerek katkıda bulunacağını aktardı. Aktül “DTB Kadın Futbol takımı ile birlikte bu sezon öncelikle seminerlerle başlayıp modül modül ilerleyip takımı psikolojik olarak lige hazırlamayı planlıyoruz. Bunun yanında da sezon ve lig içerisinde de takımın konsantrasyonu, motivasyonu, sakatlıkları, sakatlık öncesi ve sonrası iletişim gibi alanlarda ve tabii ki bireysel olarak sporcularımıza destek sağlayacağım. Bunun ile birlikte hem eğitim modüllerimiz ligde ve bireysel olarak onlara destek olacağım” dedi.

DTB Akademi Koordinatörü Osman Emiroğlu’da kadın futboluna tecrübeleri ile katkıda bulunacağını aktardı. Emiroğlu, “Kadın futbolu şu anda erişkin yaşta. En kısa zamanda çocuklarla birlikte çalışmaya da başlayacağız. Bu oyuncu grubunun alt yapıdan gelen oyuncularla da desteklenmesi lazım. Şu anda erkeklerle birlikte ders alan kız çocuklarımız var. Belli bir yaşa kadar birlikte oynamalarında bir sakınca görmüyoruz ama 12 yaşından sonra ister istemez fiziksel farklılıklar çocuklarda bazen problem yaratıyor. Bu yüzden dünyadan da örnek alarak farklı klasmanlarda özgürce oynamaları gerekiyor” dedi.

“En iyi ve en çok çalışkan eğitime önem veren takım olacağız”

Emiroğlu, DTB olarak 10 -15 yıl sonra çok daha farklı şeyler konuşmak istediklerini aktardı. Emiroğlu, hedefleri arasında uluslararası turnuvalara katılmak, adamız da organizasyonlar gerçekleştirmek olduğu söyledi. Erkek takımında olan tüm hedeflerin kadın futbolunda da olacağını söyleyen Emiroğlu, Girne bölgesinde ki hatta ülkenin en iyi ve en çok çalışkan eğitime en çok önem veren takım olmayı amaçladıklarını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu