Dünya KupasıManşet

İran’ın Yenilgisine Sevinen 27 Yaşındaki Genç Öldürüldü!

İran, 2022 Dünya Kupası’na 29 Kasım akşamı ABD’ye 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Mağlubiyetin ardından kimi İranlılar üzülürken kimileri de sevindi, Katar’da ve İran’da hükümet karşıtı gösteriler yapıldı.

İnsan hakları aktivistlerine göre, 27 yaşındaki Mehran Samak, Tahran’ın kuzeybatısındaki Hazar Denizi kıyısındaki bir şehir olan Bandar Anzali’de İran’ın yenilgisinin ardından arabasının kornasını çaldığı için vurularak öldürüldü.
Norveç merkezli İran İnsan Hakları (IHR) grubu, Samak’ın “milli takımın ABD’ye karşı yenilgisinin ardından güvenlik güçleri tarafından doğrudan hedef alındığını ve başından vurulduğunu” söyledi.

ABD maçında forma giyen Saeid Ezatolahi de Samak’ı tanıdığını açıkladı ve birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Samak’ı “çocukluk takım arkadaşı” olarak tanımlayan Ezatolahi, Instagram’da “Dün geceki acı kaybın ardından, senin vefat haberin kalbimi ateşledi” ifadelerini kullandı. Arkadaşının nasıl öldüğüne ilişkin yorum yapmayan Ezatolahi, “Bir gün maskeler düşecek, gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu