DünyaDünya KupasıManşetSiyaset

Kraliyet Ailesi İstedi FIFA kabul etti! Karar Kriz Yarattı!

Katar Kraliyet Ailesi’nin, Dünya Kupası maçlarının oynanacağı statlarda alkollü bira satılmaması talebi, FIFA tarafından değerlendirildi. FIFA resmi açıklama yaparken, turnuva sponsoru ABD’li bira markası devi Budweiser’ın paylaşımı şok dalgası yarattı.

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kala fiyaskolar art arda gelirken, son olarak Katar’da bira yasağı uygulanması talebi kamuoyunu sarstı. Katar Kraliyet Ailesi, statların etrafındaki stantların kaldırılması ve alkollü bira satışının yasaklanması konusunda FIFA’ya baskı kurdu. FIFA konuyla ilgili resmi açıklama yaparken, turnuva sponsoru ABD’li bira markası devi Budweiser’ın paylaşımı olay oldu.

FIFA’nın yaptığı açıklamada, alkollü içecek satışının sadece lisanslı mekânlarda ve taraftarlar için ayrılan alanlarda yapılacağı ve statların etrafında olmayacağı belirtildi. Ancak Dünya Kupası maçlarının oynanacağı statların etrafında alkolsüz bira dağıtımı yapılacağı duyuruldu.

FIFA’nın yaptığı duyuruda, “Ev sahibi ülke makamları ile FIFA arasındaki görüşmelerin ardından, alkollü içecek satışının FIFA Taraftar Festival alanında, diğer taraftar destinasyonlarında ve lisanslı mekânlarda yapılmasına ve Katar’ın 2022 Dünya Kupası stadyumlarının çevresindeki bira satış noktalarının kaldırılmasına karar verildi. Katar’ın Dünya Kupası statlarında satışa devam edecek olan Bud Zero’nun (alkolsüz bira) satışında değişiklik olmayacak. Ev sahibi ülke yetkilileri ve FIFA, stadyumların ve çevresindeki alanların tüm taraftarlar için eğlenceli, saygılı ve keyifli bir deneyim yaşamalarını sağlamaya devam edecek.” denildi.

 Budweiser: “Err… Bu Çok Garip”

Turnuvanın ana sponsorlarından olan ABD’li bira markası Budweiser, FIFA’ya yıllık 75 milyon euro sponsorluk bedeli ödüyor. FIFA’nın açıklamasından sonra Twitter’da paylaşım yapan Budweiser resmi hesabı, “Err… Bu çok garip” ifadelerini kullandı. Ancak bu paylaşım daha sonra silindi.

FIFA’nın Katar’a Verdiği Tavizler!

 FIFA, Budweiser’in statlardaki konumu konusunda Katar’a daha önce de tavizler vermişti. Organizatörler, Budweiser standlarının çok dikkat çekici olduğu konusunda ısrar ettiler ve FIFA, onları daha az görünür olacakları yerlere taşımayı kabul etti. Sadece 3 ay önce FIFA, Katar’ın talebi üzerine turnuvanın başlangıç tarihini bir gün geriye çekti. Ve bu sayede, o gün tek maç yapılacak ve Katar ile Ekvador karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu