Dünya KupasıMagazinManşet

Suudi Oyunculara Büyük Jest!

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesinden Oyunculara Büyük Jest!

Suudi Arabistan kraliyet ailesinin milli oyunculara yaptığı büyük jest dudak uçuklattı.

Katar ev sahipliğinde 21.’si düzenlenen 2022 Dünya kupası büyük sürprizlerle başladı. Tüm gruplarda ilk maçların tamamlandığı turnuvada, C ve E gruplarında hiç beklenmedik bir gelişmeler yaşandı. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin ve Almanya milli takımları turnuvaya mağlubiyetlerle başladılar.

Arjantin’e Suudi Şoku!

Geçtiğimiz günlerde C grubunda oynanan ve turnuvanın favorilerinden gösterilen Arjantin, Suudi Arabistan tarafından hiç beklenmedik bir hezimete uğratıldı. Maçın ilk yarısında Messi’nin penaltı golü ile 1-0 öne geçen Arjantin, 2. yarıda hiç beklenmedik bir şokla karşılaştı. İkinci yarıya çok hızlı başlayan Suudi Arabistan milli takımı, peş peşe bulduğu 2 gol ile öne geçti. Yoğun çabalara rağmen skora eşitlik getiremeyen Arjantin 1-2’lik skorla mağlup oldu ve turnuvaya hiç beklenmedik bir başlangıç yaptı.

Resmi Tatil!

21.’si düzenlenen Dünya Kupası turnuvasına 6 kez katılma hakkı kazanan Suudi Arabistan, 1994 yılı son 16 maçları dışında hiçbir turnuvada gruplardan çıkmayı başaramamıştı. Turnuvaya güzel bir başlangıç yapan Suudi’ler, aldıkları büyük başarı sonrasında kutlamalara doyamadılar.  Maçın ardından Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’in flaş kararı ile ertesi günü tüm ulusta resmi tatil ilan edildi ve kutlamalar yoğun coşku ile devam etti.

Kraliyet Ailesinden Oyunculara Büyük Jest!

Suudi Arabistan medyasında büyük ses getiren galibiyet ayni zamanda kazanılan en büyük ulusal başarılar arasında da yerini aldı. Kraliyet ailesi ve bizzat kral Selman bin Abdülaziz tarafından da takdir edilen bu başarı, büyük bir jest ile de ödüllendirildi. Dünya’nın en zengin aileleri arasında yer alıp 100 milyarı aşkın servete sahip olan Suudi kraliyet ailesi, milli oyuncularının her birini piyasa değeri 6 milyon dolar olan Rolls Royce Phantom RM armağan etti.

Kral ve ailesi tarafından yapılan bu jest tüm dünya basınında büyük ses getirdi. Kralın, ulusal takımının ilk galibiyetinden sonra gösterdiği bu cömert tavır ise olası daha büyük bir başarıda daha neler yapabileceğini konusunda akıllarda soru işareti bıraktı. İşte oyunculara armağan edilen o araç…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu