ManşetÖzel HaberlerSpor

İlham Veren Kaptan: Sinem Ersoy

Kadın futbolunun parlak yıldızlarından biri olan Sinem Ersoy, futbola olan sevgisi ve tutkusuyla ön plana çıkıyor.

Kadın futbolunun parlak yıldızlarından biri olan Sinem Ersoy, futbola olan sevgisi ve tutkusuyla ön plana çıkıyor. Doğan Türk Birliği Kadın Futbol Takımı’nın kaptanı olarak sahada liderlik yaparken, genç kızların ve kadınların sporla buluşmasına ilham veriyor.

Ersoy, 17 Mart 1988 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olan Ersoy, bugün hem bir beden eğitimi öğretmeni hem de Doğan Türk Birliği Kadın Futbol Takımı’nın kaptanı olarak karşımıza çıkıyor. Ersoy, spor kariyeri, kadın futbolunun geleceği ve hedefleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Futbola başlamaya nasıl karar verdiniz?

Çocukluğumdan bu yana spor hep hayatımda oldu. İlkokulda basketbol girdi önce hayatıma, ama mahallede hep abilerimizle, arkadaşlarımızla toplanıp futbol oynardık. 2003-2004 yıllarında Lefkoşa Türk Lisesi’nde okuduğum dönemde ise Akdeniz Spor Birliği’nin yeni bir oluşuma gideceğini öğrenmiştik birkaç arkadaşımla. Beden eğitimi öğretmenlerimiz aracılığıyla kulüp başkanı ve antrenörü Serhat Deniz ile iletişime geçmiştik. Gerçek anlamda futbol böyle girdi hayatıma.

DTB Kadın Futbol Takımı ile buluşma hikâyeniz nasıl gerçekleşti? Hangi mevkide yer alıyorsunuz?

DTB Kadın futbol takımı ile buluşmam aslında biraz komik. 2022 sezonunda KTFF Kadın Futbol Ligi Sorumlusu Simay Kanan’a eşlik etmek, diğer takımlarda oynayan öğrencilerimi de desteklemek için lig öncesi futbol şenliklerine gitmeye başladık. Yöneticimiz Özlem Ratip (röportajımızın devamında ben Özlem Başkan olarak hitap etmeye devam edeceğim) ile birlikte. Sonra lig maçlarını da izlemeyle geçti sezon. Bu arada Özlem Başkan ile beni maçlarda gören birçok kişi “Hayırdır seneye yeni bir takım mı vara? Seneye Doğan ligde mi?” diye espriler yapmaya başladı. Biz de Özlem Başkan ile DTB Kadın Futbol Takımı’nı açıyoruz diye şakayla karışık bu işin içinde bulduk kendimizi. Ama iyi ki de olmuş. 12 yıl sonra bir takıma ait olmak, mücadele etmek çok güzel bir duygu. Takımda 6 numara mevkiinde yani defansif orta saha olarak oynuyorum. Yani ön libero da diyebiliriz.

Ülkemizdeki kadın futbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Öncelikle ülkemizde kadın futbolunun önünün çok açık bir branş olduğuna inandığımı belirtmek isterim. Ancak burada oyuncuların, antrenörlerin bireysel çabalarının yanında kulüplerin oluşum ve çalışmalarının bu gelişimi bir yere kadar götürebileceği gerçeğini de göz ardı etmemek gerek. Özellikle kadın futbolunun yönetimine de gerekli özenin gösterilmesi ve kadın futbolunun devamının getirilmesi. Turnuvalara, liglere, kupa organizasyonlarına sezonluk planlamalar yaparken, bir sonraki sezon için artılar eklenmeli.

Önümüzdeki sezonla ilgili çalışmalar hedefleriniz nelerdir?

Önümüzdeki sezon için öncelikle bireysel olarak çalışmalara başlayacağım, her sporcu gibi. Kondisyon, kuvvet, dayanıklılık antrenmanları her spor branşı için önemli çalışmalar. Sonrasında yönetimimizle belirleyeceğimiz tarihte takım antrenmanları başlayacak. Geçtiğimiz sezon ligde yeni bir takım olmamızın yanı sıra, futbolda yeni olan birçok oyuncumuz vardı. Yaş ortalaması genç olan bir takımız. Önümüzdeki sezonda hocalarımızın ve kulüp yönetimimizin takdirine göre kadromuz şekillenecek. Ama her yeni sezonda hedefimiz her zaman daha iyisini yapmak olacak.

Futbola başlamak isteyen kadınlara önerileriniz nelerdir?

Çekinmesinler. Korkmasınlar. Bu spora yatkınlıklarının olduğunu düşünüyorlarsa mutlaka kendilerini denesinler. Özellikle küçük yaşlardaki kız çocuklarımızın aileleri ön yargılı yaklaşmasınlar. Futbol erkek oyunudur tabusunu bir kenara koysunlar. Sadece futbol için değil, bu söyleyeceğim, hangi branş olursa olsun çocuklarını spor yapmaları için desteklesinler, teşvik etsinler. Klişeleşmiş kötü alışkanlıklar, kötü arkadaşlıklardan uzak durmak için değil bu tavsiyem. Özellikle ülkemizin eğitim sistemi göz önünde bulundurulduğunda, çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren akademik performans stresi ile karşılaşıyorlar. Akademik performans stresi ile baş edebilmeleri için çocuklarının hayatından sporu eksik etmesinler.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mıdır?

Doğan Türk Birliği Kadın Futbol Takım kaptanlığını bana layık gören Özlem başkanımıza, hocalarımıza teşekkür ederim. Bu logoyu, bu formayı kaptan olarak taşımak hem önemli hem de sorumluluk isteyen bir şey. Özellikle geçtiğimiz sezon yanımızda olan desteklerini hiçbir şekilde esirgemeyen Bayar başkanıma, yönetim kurulu üyelerimize, sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza kendim ve takımım adına çok teşekkür ederim.

Haber / Zerrin Yapıcıoğulları

Diğer Haberler

Başa dön tuşu