ManşetSpor

Işık: Oturup Beklemekle Ambargolar Yıkılmaz

Avrupa’nın en büyük takımlarının yer aldığı U12 İzmir Cup’ta mücadele etme başarısı gösteren Çetinkaya Urcan Vangöl U12 Takımı, KKTC adına tarihi bir olaya imza attı. Çetinkaya Urcan Vangöl Akademi Koordinatörü Salih Işık, yaşanan süreçle ilgili düşüncelerini KIBRISLI Gazetesi ile paylaştı.

   Avrupa’nın en büyük takımlarının yer aldığı U12 İzmir Cup’ta mücadele etme başarısı gösteren Çetinkaya Urcan Vangöl U12 Takımı, KKTC adına tarihi bir olaya imza attı.

Çetinkaya Urcan Vangöl Akademi Koordinatörü Salih Işık, yaşanan süreçle ilgili düşüncelerini KIBRISLI Gazetesi ile paylaştı.

KKTC tarihinin en büyük uluslararası organizasyonunda bulunma başarısını gösterdiklerinin altını çizen Işık, U12 İzmir Cup’a katılma sürecini şöyle anlattı:

Işık: Yaklaşık 1 Yıldır Bu İşin Peşindeydim

   “Yaklaşık 1 yıldır bu işin peşindeydim. Daha önceden bağlantılarım oldu. Altınordu Başkanı Mehmet Özkan ile git-gel çok güzel bağ kurdum. Pandemi nedeniyle bu organizasyona 3 yıl ara verildi. Bir yıldır bu konu ile ilgili çalışmalar yaptım. Yazışmalar ve görüşmeler yaptım. Üç yıldır yapılmadığından dolayı daha önce katılmayan takımlara öncelik verildi.”

“Man. City’nin Katılmama Durumu Olunca Arandım”

“Altınordu Başkanı Mehmet Özkan bu yıl takımlardan biri katılmama durumu olursa size davet göndereceğim dedi. Ben gelecek yıl için hazırlık yaparken, bir anda telefonum çaldı ve Manchester City’nin organizasyona katılamayacağını ve beni arayarak katılıp katılmayacağımızı sordu. Bir heyecanla hemen o günün akşamı aileler ile buluştum. Sabah 9 buçuğa kadar tüm prosedürleri yerine getirerek organizasyona katılacağımızı bildirdim.”

“Anlatılmaz Yaşanır”

   U12 İzmir Cup’a katılma süreçlerini bu şekilde ifade eden Çetinkaya Urcan Vangöl Akademi Koordinatörü Salih Işık, oraya gittiklerinde karılaştıkları profesyonel ortam karşısında ise organizasyona daha da motive olduklarının altını çizdi.

Uluslararası organizasyonda 42 farklı ülkeden toplam 72 takımın yer aldığını ve bunların içerisinde KKTC’den de bir takımın yer almasının önemine vurgu yapan Işık, “Demek ki ambargolar yıkılabiliyor. Oturarak bir yere varamayız. Gerçekten bam başka bir dünya. Avrupa’nın en büyük kulüplerinin olduğu organizasyonda yer almamızın bize verdiği duygu anlatılmaz yaşanır”

“Halaand 12 Yaşındayken Bu Turnuvada Yer Aldı”  

Dünya yıldızı Erling Haaland’ın 12 yaşındayken bu turnuvada yer aldığını ve geleceğin yıldız adayı olabilecek potansiyeldeki çocukların burada yer aldığının altını çizen Işık, “O kadar güzel bir organizasyondu ki 1000’lerce kişi orada yer aldı. Tamamen profesyonel bir ortam. Yemeklerinden tutun da saha şartlarına kadar. Aldığımız skorlara bakmaksızın bize en çok hazzı veren durum, çocuklarımızın ve ailelerimizin oradaki ortamı yaşamasıydı” dedi.

“Çocuklarımızın Ufku Açıldı”

Çocukların gelişimi açısından bu organizasyonun önemine de vurgu yapan Işık, “KKTC tarihinde ilk kez bir uluslararası organizasyonda yer aldı. 11 Maç oynadık. Skorları inanın hiç önemli değil. Çocukların ufku açıldı. İnşallah önümüzdeki yıl da bu organizasyonda yer almak için çabalayacağız” ifadelerini kullandı.

Ülkemize uygulanan ambargolara da değinen Işık, “Evet ülkemiz ambargolar altında ama oturarak da bir şey yapamayız. Çabalamamız lazım” dedi.

“Bu Bir Örnektir. Ambargolar Var Diye Oturup Beklemekle Sonuç Alınamaz”

   TC Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile de sohbet etme fırsatı bulduğunu söyleyen Işık, Kasapoğlu’nun Taksim Sahası açılışına katılması sebebiyle kendisini tanıttığını ve Kıbrıs Türkünün yaşadığı sorunları aktardığını söyledi. Kasapoğlu ile neler yapılması konusunda görüş alış-verişinde bulunduğunu ifade eden Işık, “Fakat ben bunu Çetinkaya Urcan Vangöl Akademi Koordinatörü olarak yapamam. Ambargo var diye beklersek sonuç alamayız. Bu bir örnektir. Bunu takip edip bir şeyler yapılması gerekiyor.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu