ManşetSpor

Yıltan Zabit: Antrenman Yapacak Yerimiz Yok!

Ülkemizde yaşananlar gündeminde başlıca öncelik bulması gereken fakat gerekli ilgi ve alakayı görmediğine inandığımız kritik konuları ele almak için başlattığımız soru cevap serisinde ikinci konuğumuz KKTC Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit oldu.

Kendisine yönelttiğimiz soruları içtenlikle cevaplayan Zabit ile yaptığımız röportajın detaylarına haberimizde yer verdik.

Geçmişten günümüze spor gündemine damga vurmuş Muhammed Ali, Rocky Marciano, Mike Tyson ve Anthony Joshua gibi birçok başarılı atletin kariyer sahibi olduğu boks sporu, ülkemizde de federasyon başkanı Yıltan Zabit önderliğinde en iyi şekilde yönetilmeye çalışılıyor.

Ellerindeki imkânlar doğrultusunda gönül verdikleri sporu ve edinilecek başarıları en iyi taşımak isteyen Zabit ve ekibinin önlerinde ki en büyük engel tesis sorunu!

Zabit: Antrenman Yapacak Tesisimiz Yok!

Boks Federasyonu olarak antrenman ve gelişim için gerekli alt yapı ve tesise sahip olup olmadıklarını sorduğumuz Zabit, “Daha öncelerde tesisimiz vardı. Başka bir tesis yapılacağı vaadi ile kapatıldı. Sürecin sonrasında hiç bir gelişme kat edemedik ve elimizde olan da gitti” yanıtını verdi.

“Şampiyonluk ve Kemer” 

Son zamanlarda elde edilen başarılar sorulduğunda, ‘Demir Yumruk’ lakaplı sporcusu Metin Turunç’un elde ettiği başarılardan övgü ile bahseden Zabit, “Profesyonel ligde şampiyonluk ve kemer kazandık” vurgusunu yaptı.

“İhtiyaç Duyulana Yakın Bile Değil”

Uluslararası başarılar da elde ettiğimiz spor dalında, devletin gerek federasyona gerekse sporcularımıza maddi manevi desteğinin ne boyutta olduğunuz sorduğumuz Zabit, üzülerek “Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama yeterli değil hatta ihtiyaç duyulana yakın bile değil” ifadelerini kullandı.

Altyapı ve Maddi Yönden Yetersizlik

Federasyon olarak gelişime ve yeni başarılara engel başlıca problemlerin ne olduğu sorulduğunda, Zabit’in yanıtı kısa ve net oldu: “Tesis ve maddiyat yetersizliği en büyük sıkıntılarımız.”

Profesyonel Destek!

Sporcularımızın fiziksel gelişimlerinin yanı sıra mental sağlık ve özgüven desteğinin konu alındığı röportajımızın bu bölümünde Zabit, “Çalıştırıcılarımız aldıkları 2. kademe antrenörlük eğitimi ve üniversite eğitimlerinde, izlenmesi gereken adımları öğreniyorlar ve sporcularına aşılıyorlar. Başlıca ahlak kuralları ve bu sporun sokaklarda kullanılmaması gerektiğini sporcularımıza öğretiyorlar” ifadelerini kullandı.

Deneyimli ve başarılı bir sporcu geçmişine sahip Zabit, bu sporu yapmak isteyen gençlere ne tür bir mesaj vermek istersiniz sorusu yöneltildiğinde, “ Maça çıkmalarına gerek yok. Bunu sadece spor olarak da yapabilirler. Mutlaka öneririm. Vücut ve beden sağlıkları, fiziksel kondisyonları ve güç gelişimi için çok yararlı bir spordur” sözleri ile röportajımızı sonlandırdı.

Haber / Tugay AÇIKYILDIZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu