ManşetTürkiyeYerel Haberler

Hedef 1000 Adet Geçici Prefabrik Yaşam Alanı!

HEDEF 1000 ADET PREFABRİK YAŞAM ALANI…Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu ile hükümet arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında hükümet, Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması amacıyla kurulan Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’na destek verecek.

   Bu çerçevede, Başbakanlık altında toplanan bağışlarla, “Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu” tarafından toplanan bağışların birleştirilmesiyle, Türkiye’de depremden etkilenenlere yönelik bin konteynır evden oluşacak bir köy kurulacak.

   Başbakan Ünal Üstel tarafından Türkiye Cumhuriyeti tarafından belirlenecek bölgede inşa edilecek köye Kıbrıs Türk Şampiyon Melekleri Köyü isminin verilmesi önerildi.

Projenin detayları aktarıldı

   Protokolün imzalanmasının ardından Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu, Kıbrıs Türk Sanayi Odasında basın toplantısı düzenleyerek oluşturulan projenin detayları aktarıldı.

   Proje yaklaşık 40 metre karelik 2+1 daire şeklinde olacaktır. KKTC’den Türkiye’ye iki parça olarak sevk edilecek. Her bir evin maliyeti 175 bin TL’dir. Şu anda hedefimiz 1000 adet geçici prefabrik yaşam alanıdır.

   43 kuruluşun ve hükümetin toplayacağı katkılarla havuzda oluşacak para ile bu evlerin yapımı gerçekleşecektir. Her bir geminin 140 adet ev götürebildiğini ve ilk 1 ay içerisinde ilk gemiyi Türkiye’ye götürmeyi hedefledikleri açıklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu