ManşetYaşam

“Artık Ölümü Kabullenmiştim”

Malezya'da, Zonguldaklı eski polis memuru Melih Bektaş 13 saat boyunca tapınakta işkenceye maruz kaldığı anları anlattı.

Malezya’da, Zonguldaklı eski polis memuru Melih Bektaş 13 saat boyunca tapınakta işkenceye maruz kaldığı anları anlattı. Dünyayı gezmek için polislikten istifa eden Bektaş Malezya’da yaşadığı korku dolu anları anlattığı videosu gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl mesleğinden istifa ederek dünya turuna çıkan ve sosyal medya üzerinden içerik üretmeye başlayan Bektaş, Malezya’da üçüncü gününde kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı, gasp edildi ve işkence maruz kaldı.

Bektaş, 10 yıllık polislik kariyerini sonlandırarak adını farklı bir hayat tarzıyla duyurmaya başlamıştı. Ancak Malezya’daki macerası, tehlikeli bir olaya dönüştü. Youtube hesabından paylaştığı bir video ile yaşadıklarını anlatan Bektaş, bıçakla yaralandığını ve kaçırılarak gasp dildiğini açıkladı.

13 SAAT BOYUNCA TUTULDU İŞKENCE GÖRDÜ

Bektaş, Malezya’ya gittiği 3. gününde yine otostopla ülkenin bakanlıklarının bulunduğu bir bölgeye doğru yol aldı. İlk otostopu çektiğinde kendisini arabasına alan kişiyle çok güzel yol yaptılar ve hayat üzerine dolu dolu bir konuşma gerçekleştirdiler. Sonrasında Melih merkezi bir noktada indi. “İkinci yerde otostopa çıktığım mekan, HGS geçişlerinin altında aynı anda yüzlerce aracın geçtiği bir yerdi” diyerek başına gelenleri şöyle anlattı:

“Duran ilk 2 araca aynı istikamete gitmediğimiz için binmedim, 3’üncü araç ise beni bu gasp olayını yaşayacağım yere getiren genç bir çocuktu. Çocuk, ben arabaya bindiğim zaman sadece yol güzergahında 10 dakika bir arkadaşına uğrayıp para alacağını, vaktimin olup olmadığını sordu ve beni gideceğim adrese kadar bırakacağını söyledi. Ben de herhangi bir zaman sıkıntım olmadığını söyledim, beraber yol almaya başladık. Arabayı park ettiğinde şahıslarla karşılaştım ve uyuşturucu madde kullandıklarını gördüm. Bana da içmem için ısrarlı davranınca zaten bir şeylerin yanlış gittiğini anladım ve yakın bir arkadaşıma başıma bir şey gelebilme ihtimaline karşı konum attım. Zaten benim huzursuz olduğumu anlayınca araca binmemi söylediler. Bu arada evlerin etrafında hiç kimse yoktu. Oradan beni bir Hindu tapınağına getirdiler ve 2 bin dolar dolar istediler. Paramın olmadığını söylediğimde içlerinden biri sol tarafıma yumruk atıp çantama doğru hamle yaptı. Ben de refleksle çantamı kavradım. Bu sırada 5 kişi topluca bana saldırmaya başladı. Enseme çizik attılar, sırtıma ve sağ baldırıma bıçakla vurmaya başladılar. Darbeleri almaya başlayınca çantayı bıraktım ve onlar da saldırmayı bıraktı. Böylece beni 13 saat boyunca tutacakları süre başlamış oldu.”

ISSIZ BİR YERE ATTILAR

Bektaş’ın anlattıklarına göre, saldırganlar pasaportunu, kimliğini ve tüm mal varlığını alarak onu ıssız bir yerde bıraktılar. Olayın ardından kendi imkanlarıyla polis merkezine giderek durumu yetkililere bildiren Bektaş, resmi işlemlerin başlatıldığını ve Türk Konsolosluğu’nun olaydan haberdar edildiğini belirtti.

“Kendimi güvende hissetmiyorum ama sağlık durumum iyi,” diyen Bektaş, yaşadığı korkunç deneyimi ve şu anki durumunu takipçileriyle paylaşarak yardım çağrısında bulundu. Bu olay, yurtdışında yaşayan veya seyahat eden vatandaşların güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu