BelediyelerRum Basını

Londralı Öğretmen, Öğretmenlikten Men Edildi

Okuldan atıldıktan sonra bile öğrenciyle uygunsuz bir ilişki kurmaya devam etti.

Batı Londra’da bir okulda çalışan  öğretmen, bir öğrenciyi öptüğü ve cep telefonunun ana ekranında “Ben senin **** hehe” yazısıyla fotoğrafının bulunduğu için “süresiz öğretmenlikten” men edildi .

James Quinlan, Eylül 2014 ile Temmuz 2017 arasında The Holland Park School’da Latince ders öğretmeniydi  ve 2017’de görevden alındıktan sonra bile öğrenciyle “uygunsuz bir ilişki” sürdürmeye devam etti.

22 Mart’ta toplanan profesyonel  davranış kurulu, Quinlan’ı Öğrenci A olarak adlandırılan öğrenciyle uygunsuz ilişki kurmaktan suçlu buldu.

Panele, ilişkinin ancak Quinlan’ın o zamanki meslektaşlarının “Quinlan’ın kişisel cep telefonunda Öğrenci A’dan uygunsuz gibi görünen bir mesaj fark etmesiyle” ortaya çıktığı bildirildi.

Quinlan’ın telefonunun ana ekranında Öğrenci A’nın bir fotoğrafı  bulundu.

Quinlan, 13 Mart 2017’de okul müdürüyle görüştü ve kendisine soruşturma yürütülürken uzaklaştırılacağı söylendi.

Okuldan uzaklaştırılmasının koşulları, okul binasına girememesi ve okulun herhangi bir çalışanı veya öğrencisiyle temasa geçmemesiydi.

Polise soruşturma hakkında bilgi verildi ve Quinlan daha sonra 19 Mart 2017’de  Öğrenci A’nın evinde tutuklandı.

14 Temmuz 2017’de Holland Park Okulu, Quinlan’ın davet edildiği ancak katılmayı reddettiği bir disiplin duruşması düzenledi.

Quinlan’ın ağır suistimal gerekçesiyle işten çıkarılmasıyla sonuçlandı.

Polis soruşturmasının ardından Öğretmen tutuklandı ve ardından 2003 Cinsel Suçlar Yasası’nın 16. Bölümü uyarınca  Quinlan’ı çok sayıda cinsel suçtan, cep telefonu numarasını vererek öğrenciyle uygunsuz bir ilişki geliştirmekten ve onları öpmekten suçlu buldu.

Ayrıca Öğrenci A’nın evinde kalmasına izin vermekten de suçlu bulundu.

Quinlan’ın “süresiz öğretmenlik yapamamasının” kamu yararına olduğuna ve “hakkında kanıtlanan iddiaların ciddiyeti nedeniyle” inceleme başvurusunda bulunacağına karar verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu