GenelManşetSağlık

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur?

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur? Günlük 7-8 saatlik uyku ihtiyacınızı aldığınız halde hala uykulu hissediyorsanız altında yatan başka nedenler olabilir.

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur?

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur? Günlük 7-8 saatlik uyku ihtiyacınızı aldığınız halde hala uykulu hissediyorsanız altında yatan başka nedenler olabilir. Uzun saatler çalışmak, verimli uykuyu alamamak veya vitamin eksiklikleri gibi durumlar sürekli uyku halini devam ettiriyor olabilir. Ancak tüm bunların dışında ‘Hipersomnia’ adı verilen aşırı uykusuzluk durumu sürekli uyku halinizi tetikliyor olabilir.

Hipersomnia Nedir?

 

Sürekli uyuma isteği bazı dönemler de uzun süreli çalışma saatlerinden, uyku sırasında verimli uykuyu alamamaktan veya vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir.
Birincil veya ikincil durum olarak ikiye adlandırılan hipersomnia tıbbi durumlardan kaynaklanır. Hipersomnia belirtisi olan kişiler gün içerisinde çalışmakta zorlanabilirler, yorulurlar ve konsantrasyonları dağılır.

Sürekli uyumanın altında bu hastalık yatıyor olabilir! Uyudukça uyuma isteği ardında hipersomnia yatıyor olabilir!
Sürekli Uyku

Sürekli Uyku Hali Neden Olur?

 

Birincil hipersomnia, uyku ve uyanma işlemlerini yerine getiren beyin fonksiyonlarında yaşanan sorunlardan dolayı oluşuyor.
İkincil hiperspmnnia ise yorgunluğa ve yetersiz uykuya neden olan durumlar sonucunda görülür. Örnek olarak uyku apnesi olan veya geceleri sürekli burnu tıkandığı için rahat uyuyamayan insanlar da hipersomnia görülür.

Sürekli uyumanın altında bu hastalık yatıyor olabilir! Uyudukça uyuma isteği ardında hipersomnia yatıyor olabilir!
Hipersomnia tedavisi

Hipersomnia Tedavisi

 

Nedenine bağlı olarak tedavi türü de değişebilir. Narkolepsiye yönelik birçok ilaç hipersomnia tedavisinde kullanılıyor. Bu ilaçlar daha uyanık hissetmenize yardımcı olur.
Fakat asıl tedavi edilmesi gereken nokta neden uyuyamadığınızdır. Uyku probleminiz için doğru tedavi uygulandıktan sonra herhangi ek bir ilaca ihtiyaç duymadan hipersomnia rahatsızlığını aşabilirsiniz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu