DünyaManşet

İklim Aktivistini Asfaltan Matkapla Söktüler!

İklim Aktivistini Asfaltan Matkapla Söktüler!

Almanya’nın Mainz kentindeki polis, cuma günü kendisini kalabalık bir caddeye yapıştıran bir iklim aktivistini taşımak için matkap kullandı. Protestocu, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde trafiği aksattı.
İklim aktivistini asfaltan matkapla söktüler
SWR Aktuel sitesinde yer alan habere göre, kendisine Letzte Generation (Son Nesil) adını veren bir grubun altı üyesi, cuma sabahı Mainz’in Binger Caddesi’nde oturdu ve gruptan dördü ellerini asfalta yapıştırdı.
Şehre giden trafik arkalarında yoğunlaşırken, daha düşük hız limiti ve sübvansiyonlu toplu taşıma biletleri talep eden bir pankart açtılar.
Polis olay yerine çağrıldı ve süper yapıştırıcıyla yapıştırılmış göstericilerden üçünün elini hemen sökmeyi başardı.
Ancak dördüncüsü, yapıştırıcı ve kum karışımıyla elini yola sabitlemişti ve polisler çevredeki asfaltı bir matkapla kaldırmak zorunda kaldı.
Daha sonra grup tarafından yayınlanan fotoğraflar, aktivistin elinin hâlâ bir asfalt kareye yapışık olduğunu gösterdi.
SWR, yoldaki çukurun hemen onarıldığını ancak yetkililerin yasa dışı toplanma ve mala zarar verme suçlamalarıyla yargılanacağını açıkladı.
Letzte Generation, üyeleri son aylarda Birleşik Krallık’ta sanat eserlerini tahrif ederek ve trafiği engelleyerek ün kazanmış olan Just Stop Oil’in kardeş grubu olarak biliniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu