EkonomiManşetÖzel HaberlerTurizm

Limanın Yenilenmesi Çarşı Esnafını Nasıl Etkiledi?

Girne'nin tarihi dokusunu ve turizm potansiyelini temsil eden Antik Liman, uzun bir süredir yenilenme çalışmalarıyla gündemdeydi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, çarşı esnafı arasında umut başladı...

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Girne’nin tarihi dokusunu ve turizm potansiyelini temsil eden Antik Liman, uzun bir süredir yenilenme çalışmalarıyla gündemdeydi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, çarşı esnafı arasında umut başladı…

Limanın açılmasıyla birlikte, çevredeki esnafların iş hacmi arttı ve çarşıya hareketlilik geldi. Yenilenen liman, çarşıdaki kafelerden restoranlara, marketlerden diğer işletmelere kadar birçok esnafın işine katkı sağlıyor. Bu durum, Girne’nin turistik potansiyelini daha da artırarak, esnafın gelirini olumlu yönde etkileyeceğini gösteriyor.

Yenilenen limanın çarşı esnafı üzerindeki olumlu etkisi, birçok esnaf tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Ancak, bazı esnaflar henüz beklentilerinin karşılanmadığını dile getiriyorlar. Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan esnaflar limanın yenilenmesinin ardından beklentilerini ve düşüncelerini paylaştılar.

Çarşı Esnafı Eray Becer

Eray Becer: Limanın açılması çarşı esnafını olumlu yönde etkiledi. Liman ihtiyaçlarını çevredeki esnaflardan karşılıyor. Limandaki kafeler, restoranlar çarşıdaki marketler ve diğer işletmelerden bu durumdan faydalanıyor. Çarşının canlanması için bütün belediye veya diğer turizm birimlerinin daha çok çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalar arasında turistlerin özel turlarla, gezilerle çarşıya yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ki esnaf da bundan olumlu yönde faydalansın. Eğer çarşıya gelmezse esnafın işleri düşecek.

Çarşı Esnafı Pınar Şeker

Pınar Şeker: Limanın yenilenmesi ve tekrardan açılması ile çok büyük bir özlemimiz giderildi. Yeni Belediye Başkanımız Murat Şenkul ile resmen Girne Antik Limanı’na bahar geldi. Zaten ara sokaklardan itibaren bile limanın güzelleştiği gözle görülüyor. Esnaf olarak ben çok memnunum. Diğer esnafların da memnun olacağını düşünüyorum.

Çarşı Esnafı Bozan Akşahin

Bozan Akşahin: Ben çarşıda 20 yıldır esnafım. Limanın yenilenmesi çok güzel oldu. Beklentimiz yüksek. Gelen müşteri sayımız arttı. Limanın açılması ile yeni insanlar görüyoruz. Umarım çok daha güzel geri dönüşleri alırız.

Çarşı Esnafı Murat Yumurtacıoğlu

Murat Yumurtacıoğlu: Limanın açılması henüz bizi iyi anlamda etkilemedi. Kordonboyu bölgesinde hala tadilat olduğu için müşterilerin ayağı bizim sokağımızdan kesildi. İşlerimizde maalesef düşüş var.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu