ManşetTürkiyeYerel Haberler

4 Çocuğumuza Daha Ulaşıldı…

Adıyaman İsias Otel’deki arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 1’i canlı 55 kişi çıkarıldı.

Adıyaman İsias Otel’deki arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 1’i canlı 55 kişi çıkarıldı. KKTC kafilesinden aralarında öğrenci, öğretmen ve velilerin de bulunduğu teşhis edilen 10 cenaze bugün sabaha karşı Ercan’a getirildi.

Başbakanlık, yaptığı açıklamada, “KKTC kafilesinde bulunan çocuklarımızdan 4’ünün daha naaşına ulaşmış bulunuyoruz. Yaşanan bu kayıpla Adıyaman’daki KKTC vatandaşı kayıp sayımız 16’ya yükselmiştir” denildi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da bu sabah Sim TV’nin canlı yayınına katılarak çalışmalarda son aşamayı anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, enkazda şu ana kadar 1’i canlı 55 kişinin çıkarıldığını, teşhis ve kimliklendirme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Çavuşoğlu, KKTC’ye getirilen 10 kişinin haricinde bölgede bulunan ve son çıkarılan canazelere DNA testi yapıldığını belirterek, kimliklerin netleşmesinin ardından çıkarılan kişilerin kaçının KKTC ekibinden olduğunu duyuracaklarını bildirdi.

HAKİM VE SAVCI DA BÖLGEDE

Bölgede hekimlerin yanında 1 hakim ve 1savcının da görev yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, “Tüm cenazelere DNA testi yapılıyor. Bir hakim ve 1 savcı da kimliklendirmede görev yapıyor” dedi.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Bu arada Başbakanlık’tan da açıklama yapıldı. Açıklamada, “Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi sonrasında Adıyaman’daki İsias Otel enkazında yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde KKTC kafilesinde bulunan çocuklarımızdan dördünün daha naaşına ulaşmış bulunuyoruz.  Evlatlarımıza Allah’tan rahmet tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.  Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.

Yaşanan bu kayıpla Adıyaman’daki KKTC vatandaşı kayıp sayımız 16’ya yükselmiştir” denildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu