GenelManşetYerel Haberler

Kıbrıslı Gülgün Vaiz’in İsyanı! “Hiç Olmazsa Dedemin Cenazesini Bulun!”

1963 yılından beridir kayıp olan Paşaköylü Ali Mustafa'nın torunu Gülgün Vaiz, hiç olmazsa dedesinin cenazesinin bulunmasını istedi.

21 Aralık 1963 yılından beridir çıktığı evine geri dönmeyen ve halen daha hiçbir haber alınamayan Paşaköylü Ali Mustafa, namı diyar Deveci Ali’nin torunu Gülgün Vaiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dedelerinin cenazelerini bulmasını istedi.

Gülgün Vaiz’in paylaşımı:

“21 Aralık 1963 yılı. Yorgoz’dan Lefkoşa Havaalanı’ndaki görevine gitmek için Paşaköylü Ali Mustafa, namı diyar Deveci Ali, köy otobüsüne bindi. İşine gidince oradaki amirleri “Siz niye geldiniz? Olaylar oldu duymadınız mı?” diye sordu. Gerisin geri döndüğü söyleniyor. Şu anda Güney sınırları içinde kalan Baf kapısı, itfaiyenin olduğu durakta otobüsü beklediği biliniyor. O duraktan hiç otobüse binemedi, evine asla dönemedi. 55 yaşında gidiş o gidiş. O günden beri haber alınamadı. Oğlu Mustafa Gulle, kızı Emine Ahmet de vefat ettiler.
Hayatta kalan kızları annem Havva ve teyzem Dervişen halen babalarından haber bekliyor. Kaybolan, bulunamayan insanlar toplumlarının ve sevdiklerinin bağırlarında birer taştır. Ölmek ne kadar kolay, yaşamaksa ne kadar zor bizim gibi toplumlarda… Hiç olmazsa cenazeleri bulun. Tüm savaş kurbanlarına saygılarımla”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu