ManşetSiyasetYerel Haberler

Özersay’dan Dikkat Çeken Paylaşım: Bu Husus Gözden Kaçmamalı

Kudret Özersay, sahte diploma olayında son tutuklamaya dikkat çekti: Bu husus gözden kaçmamalı!

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, geçtiğimiz gün “sahte diploma” olaylarıyla ilgili yeni tutuklamalar yapıldığına işaret ederek, bazılarının sahte evrak düzenleyerek üniversiteyi dolandırmaktan, bazılarının ise sahte diploma aldıkları için “sahte belge düzenlemeye tahrik” suçundan tutukladığına dikkat çekti.

Özersay, sahte diplomayı alanların kullanmasalar dahi, tedavüle sürmeseler dahi suçlu olabileceklerini defalarca izah ettiklerini belirterek, “Peki iyi bilinen ve kamuoyunda da tutuklanmaları, kendilerine dava okunması beklenen isimler? Yani bizim bizzat polise şikayette bulunduğumuz isimler? Onlarla ilgili de peşini bırakmadığımızı, unutmadığımızı herkesin bilmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta polisten ve savcılıktan bilgi talep ettiklerine de değinen Özersay, bu hafta şikayetçi oldukları konuları takip edeceklerini aktardı.

Özersay’ın paylaşımı şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Polis sahte diploma olaylarıyla bağlantılı olarak yeni tutuklamalar yaptı. Bazılarını sahte evrak düzenleyerek üniversiteyi dolandırmaktan bazılarını ise (buraya dikkat!) sahte diploma aldıkları için sahte belge düzenlemeye tahrik suçundan tutukladı! Uzun bir süredir altını çize çize vurguluyorduk: Sahte diplomayı alanların kullanmasalar dahi, tedavüle sürmeseler dahi suçlu olabileceklerini defalarca izah ettik. Son tutuklamalardaki bu husus gözden kaçmamalı! Peki iyi bilinen ve kamuoyunda da tutuklanmaları, kendilerine dava okunması beklenen isimler? Yani bizim bizzat polise şikayette bulunduğumuz isimler? Onlarla ilgili de peşini bırakmadığımızı, unutmadığımızı herkesin bilmesini isterim. Geçen hafta Bilgi Edinme Hakkı Yasası’ndaki hakkımızı kullanarak oolisten ve Başsavcılık’tan bilgi talep ettik. Bu hafta başka konular yanında işimiz şikayetçi olduğumuz konuların izini sürmek.

Hem kim bilir! Yarın ola hayrola!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu