EkonomiManşetÖzel HaberlerYerel Haberler

Taksicilere Bir Darbe Daha! Ruslar KKTC’de UBER’e El Attı

Binin üzerinde Turistik T izni verilmesiyle yasadışı taşımacılıkla yüzleşen taksiciler, sosyal medya üzerinden ilan yayımlayarak UBER tarzı taşımacılık yapan Rus ve Nijeryalıların peşine düştü.

Taksi fiyatlarındaki artışla birlikte ülkede yaşayan bazı yabancılar ve öğrenciler sosyal medya üzerinden UBER tarzı taşımacılığa yöneliyor.

Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karalar, özellikle Rus ve Nijeryalıların bu tür taşımacılık yaptıklarını; tespit ettikleri kişileri gerekli mercilere şikayet ederek önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.

Karalar, “Düşünün kendi ülkelerinde bunu yapamıyorlar. Bizim ülkemizde yapıyorlar” dedi.

Taksicilik sektöründe en büyük sorunlardan birinin kaçak taşımacılık olduğunu ifade eden Karalar, 2017 yılında bini aşkın Turistik T izni verildiğini belirterek, “Turistik T izni ile ücretli taşımacılık yapılamaz. Turizm acenteleri, turistik amaçlı gezilerde bu araçları kullanabilir. Ancak bu araçlar taksicilik amacıyla kullanılıyor” dedi.

BAFRA TAKSİCİLERİ MAĞDUR

Ülkede 740 taksi izni olduğu söyleyen Karalar, Bafra bölgesindeki taksicilerin büyük mağduriyetler yaşadığına dikkat çekti.  Bölgede 5 otel bulunmasına rağmen verilen Turistik T izni ile taşımacılık yapıldığını belirten Karalar, “ Yasadaki boşluklardan yararlanarak, taksimetre olmamasına rağmen taksicilik yapıyor. Bu da sektörde sıkıntılara neden oluyor” dedi.

“HÜKÜMET SERMAYEYE SES ÇIKARAMIYOR”

Karalar, “Çatalköy bölgesinde bir otel taksi filosu kurdu. Orada da büyük mağduriyetler yaşanıyor. Ancak Bakanlık gerekli yasal işlemleri uygulamıyor. Bunun nedeni de açık. Otel sahibinin kim olduğuna bakınca anlaşılıyor. Hükümet sermayeye ses çıkarmıyor” dedi.

“RUSLAR VE NİJERYALILAR UBER SÜRÜŞÜ YAPIYOR”

Geçtiğimiz senelere oranla taksi kullanımında bir azalma olmamasına rağmen daha az kazandıklarını da sözlerine ekleyen Karalar, UBER tarzı taşımacılık faaliyetlerinin de yapıldığını bildirdi.

“ Bunlar sosyal medya üzerinden ilanlar çıkıyor. Genelde Ruslar ve Nijeryalılar yapıyor. Tespit edebildiklerimizi Vergi Dairesi’ne şikâyet ederek önüne geçmeye çalışıyoruz. Düşünün kendi ülkelerinde UBER yapamıyorlar. Ancak burada rahatça yapıyorlar. Kaçak taşımacılığın önüne geçmek için denetleme ve yasal düzenlemeler yapılmalı” dedi.

Haber/Selda Bektaş

Diğer Haberler

Başa dön tuşu