ÇevreManşetYerel Haberler

Yangın ve Duman 1 Hafta Sürebilir

Güngör Çöplüğü’nde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor ancak zehirli gaz ve dumanın kokusu ülkenin birçok noktasında hissediliyor.

Güngör Çöplüğü’nde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor ancak zehirli gaz ve dumanın kokusu ülkenin birçok noktasında hissediliyor.

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş, her yıl sorunun yaşandığını belirterek, yangının ve dumanın 1 hafta sürebileceğini belirtti.

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş, meydana gelen yangın ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Demirtaş açıklamada ”Güngör köyümüzün bitmeyen çilesi çöplük yangını her yıl olduğu gibi bu yaz gene tekrarlandı. Doğa ve çevre en önemlisi köyümüzde ve bölgemizde bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden herkes, bu zehirli gazlardan dumanlardan nasibini aldı ve almaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇÖPLÜK İHALESİ HEMEN YAPILMALI”

Güngör Muhtarı Ayhan Demirtaş açıklamasına şöyle devam etti:

Yangın başlamasını müteakip ilgili bakanlık ve ilgili kurumlarla görüştük ve gerekli müdahaleler yapılıyor. Köylülerimiz ve çevre köylerdeki insanlardan birçok şikâyet telefonu gelmiştir. Muhtarlığımıza ama ne yazık ki bu yangın ve duman en az 1 hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Ancak bunun artık bir son bulması için tüm sorumlu bakanlık yetkileri ile görüşülmüş olup en kısa sürede çöplüğün ihalesinin yapılıp çağdaş bir yapıya kavuşması için adımların atılması gerektiğini iletmiş durumdayız.

Özellikle Güngör köyünde ikamet edenlerin bu zehirli gazları ve dumanları soluması kabul edilemezdir. Özellikle ihale sürecini yakından takip edileceğini de buradan belirtmek isterim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu