ManşetPolisiye

43 Araç Trafikten Men Edildi

Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk alanları içerisinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi. Deenetimlerde 43 araç trafikten men edildi, 7 sürücü alkollü çıktı.

Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk alanları içerisinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi. Deenetimlerde 43 araç trafikten men edildi, 7 sürücü alkollü çıktı.
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, dün 20:00-24:00 saatleri arasında, Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk alanları içerisinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.
Girne’de gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş olup, ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 6 kişi tutuklanmıştır.
Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 34 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.
Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 1,700 araç sürücüsü kontrol edildi ve 234’ü yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 7’si alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 16’sı sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 6’sı emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 29’u seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak ve 2’si sigortasız araç kullanmak olmak üzere toplam 401 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 38 araç ise trafikten men edilmiştir.
Güzelyurt’ta gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve alkollü içki satışı yapılan yerler kontrol edilmiş olup, ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen 1 kişi tutuklanmıştır.
Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 500 araç sürücüsü kontrol edildi ve 44’ü yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 1’i sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanmak, 1’i sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 15’i emniyet kemeri takmadan araç kullanmak ve 4’ü sigortasız araç kullanmak olmak üzere toplam 97 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 5 araç ise trafikten men edilmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu