BelediyelerManşet

Ateşli Silah Ve Uyuşturucu Suçlarından 8 Yıl Hapis Cezası

Brent’te bir kişi, bir Skorpion hafif makineli tüfek, 200.000 Pound’dan fazla nakit paranın yanı sıra A ve B sınıfı uyuşturucu ile  yönlendiren proaktif bir araç durması sonucu hapse atıldı.

29 yaşındaki Azeem Ahktar (17.10.91), 11 Haziran Cuma günü Harrow Crown Mahkemesi’nde sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce 9 Mart Salı günü aynı mahkemede şu suçları kabul etmişti: ateşli silah bulundurmak (bir Skorpion hafif makineli tüfek); mühimmat bulundurma (94 mermi); cezai mal bulundurma (£ 221.320.04 £ nakit); eroin sağlamak amacıyla bulundurmak; kokain sağlamak amacıyla bulundurmak; crack kokain tedarik etme niyetiyle bulundurma; ve esrar tedarik etme niyetiyle bulundurma.

Mahkeme, 12 Kasım 2020 Perşembe günü saat 19:00 sularında Met’in Şiddet Suçları Görev Gücünden memurların devriye yaptıkları sırada Ahktar tarafından sürülen bir aracı durdurduklarını  ve içinde büyük bir çanta içerisinde uyuşturucu ve nakit bulduklarını mahkemeye ilettiler. Bunun üzerine görevliler, Ahktar’ın Skorpion hafif makineli tüfek buldukları adresinde arama yaptı; mühimmat; uyuşutucu ; uyuşturucu kullanımı için araçlar ve bir dizi cep telefonu buldular.

Ahktar tutuklandı ve ardından 14 Kasım Cumartesi günü suçlandı.

Met’in Şiddet Suçları Görev Gücü’nden soruşturma görevlisi olan Dedektif Constable Ash Harkin şunları söyledi: “Proaktif bir araç durdurma olarak başlayan şey, bizi dolu bir ateşli silaha ve birçok mühimmat mermisine götürdü ve yakaladığımız her kurşun kurtarılmış bir hayat olabilir.

“Uyuşturucuların yalnızca topluluklara sefalete yol açmadığını, aynı zamanda sokaklarda gördüğümüz yüksek oranda şiddete neden olduğunu biliyoruz – ve onları başkentte tedarik edenleri acımasızca takip etmeye devam edeceğiz.

“Bu soruşturma, Ahktar’ı adalete teslim etmek için birlikte çalışan VCTF içindeki çeşitli ekipleri içeriyordu. Şiddeti azaltmak birinci önceliğimiz olmaya devam ediyor ve memurlar her gün Londra’nın dört bir yanında tehlikeli silahları ortadan kaldırıyor ve şiddet suçlarının sürücülerini hedef alıyor.”

+ Aynı araç durağında diğer iki erkek [A] ve [B] de tutuklandı ve soruşturma kapsamında serbest bırakıldı.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu