ManşetÖzel Haberler

“Biz Cehennemi Yaşadık, Bu Cehennem Çok Soğuktu!”

6 Şubat depreminde İsias Otel enkazında kalarak hayatını kaybeden Mert Niyazi Topukcuoğlu’nun babası Mehmet Topukçuoğlu, duruşmanın ikinci gününde dinlendi.

6 Şubat depreminde İsias Otel enkazında kalarak hayatını kaybeden Mert Niyazi Topukcuoğlu’nun babası Mehmet Topukçuoğlu, duruşmanın ikinci gününde dinlendi.

Mehmet Topukçuoğlu’nun duruşmadaki sözleri:

Birçok detaylar ve bilgiler verildi. Bunlar eş zamanlı yaşanan anlar, yaşanan gerçeklerdi. Biz dünkü tiyatro gibi ağız birliği yapmadık. Yaşanan birlikteliği yaptık. Ben de aynı şekilde Murat Aktuğralı’ya ikinci ulaşan, enkazın üzerine çıkan ilk kişilerdendim.

Çok büyük umutlarla Adıyaman’a geldik, hiçbir çalışma yoktu, her taraf kapkaranlıktı. Bina öne yıkıldı ve ne olduğunu anlayamadık. Yandan kazmaya başladık ve rehber kardeşlerimize ulaşmaya başladık.

Aslında biz yaşarken, cehennemi yaşadık, bu cehennem çok soğuktu…

Korkunç görüntüleri görmeye başladık

Bizim binamız İsias değil de yan bina olsaydı. Yan binada yaşam üçgenleri vardı. Yan binanın yıkım şekli bellidir. Kalıp kalıp duruyordu.

Balyoz ile plaka kırdım. Birkaç darbe ile kırdım. İçeriye doğru girerken perdeyi bile çektiğimizde gelmiyordu çünkü moloz yığını gibiydi…

Birçok ailemizden duyduğunuz gibi çocuklarımızı çadırlarda tespit ettik. Ben evladımı bir parçanın altında ayaklarını görerek teşhis ettim.

Belli bir süre geçtikten sonra “çocuklarımızı tek parça bulabilecek miyiz” düşüncesindeydik.

Eşim benden Mert’i buldum geliyorum dememi beklerdi. Ben de eşime oğlumuzu buldum, tek parça halindedir dedim…

Herkes hayatına devam ederken biz çocuklarımızı mezarlıklarda ziyaret ediyoruz. 31 Aralık 2023 gecesi, ben oğlumun mezarının başında ağlardım. Nefes aldığımız sürece bu böyle devam edecek.

Sizden ricamız en doğru ve en adil şekilde ceza alması temennimizdir…

Bizi rahatsız eden bir şey. 11 ay evlatlarımızdan koparıldık ve onlarla beraber değiliz. Biz aileler olarak Ahmet Bey’in ailesi ile birlikte oturması bizi ayrı incitti. Onların ayni ceza evinde olmasını istemiyoruz. Konfor alanlarının iyi olduğu hissiyatı yarattı bizde. Böyle olmasını aileler olarak istemiyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu