BelediyelerManşetRum Basını

Covid-19 Testleri Tam Bir Soygun

Rekabet ve Piyasalar Otoritesi eski başkanı Lord Tyrie, seyahat için yapılan PCR testlerinin “öngörülebilir bir Covid soygunu” haline geldiğini söylüyor.

Lord Tyrie, rekabet düzenleyicisinin test sağlayıcıları hakkındaki şikayetlere “tepki vermekte çok yavaş” olduğunu söyledi.

Tatilciler, hükümetin web sitesinde listelenen 400’den fazla test firmasının birçoğunun yüksek fiyatlarına ve kötü hizmete itiraz ettiler.

Testler ortalama 75 pound mal olur, ancak fiyatlar 120 pound ve üstünü  bulabilir.

Geçen hafta Sağlık Bakanı Sajid Javid, CMA’dan PCR Covid test firmaları arasındaki “aşırı” fiyatlandırma ve “sömürücü uygulamaları” araştırmasını istedi.

Başlangıçta, CMA geri bildirimde bulunmanın bir ay kadar süreceğini söyledi. Ancak seyahat endüstrisinden gelen bir itiraz korosunun ardından, CMA durumu “hemen” gözden geçirdiğini söyledi.

Ya mevcut yetkileri kullanarak doğrudan hareket ediyor olmalı, ya da iş için yetersiz görülüyorsa, hükümete mevzuatla veya başka yollarla nasıl hızlı bir çözüm bulacağı konusunda tavsiyelerde bulunmalıdır” dedi.

“Bu tavsiye zaten hükümetle olmalı.”

‘Aşırı tedbir’

Lord Tyrie, “CMA, bu tür zararlarla mücadele etmeye hevesli, yetenekli ve yüksek motivasyonlu insanlarla dolu” dedi.

Hafta sonu, İngiltere’ye uluslararası varışlar için NHS koronavirüs testlerinin maliyeti düşürüldü. Yeşil listedeki ülkelerden gelenlerin yanı sıra tam aşılı sarı listesindeki ülkelerden gelenler için Test ve İzleme testleri 88 sterlinden 68 sterline düşürüldü.

Bu arada, her iki aşıya da sahip olmayan amber ( sarı ) bölgeden gelenler için yapılan iki testin fiyatı 170 £ ‘dan 136 £’a düşürüldü.

Baskı sorunu

Hükümetin Birleşik Krallık’tan gelen tüm yolcular için PCR Covid testini uygulama kararına yönelik eleştiriler, seyahat sektöründe önemliydi.

Geçen hafta, tur operatörü Tui ile birlikte Manchester Airport Group ve Gatwick Airport dahil olmak üzere büyük havaalanları, test politikasını seyahatin yeniden başlaması ve endüstrinin toparlanması için büyük bir engel olarak gösterdi.

Hükümet, en büyük önceliğinin halk sağlığını korumak olduğunu ve bu zor dönemde onlara yardımcı olmak için sanayi ile çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Lord Tyrie, CMA’nın yavaş yanıt vermesinin, yoğun tatil sezonu sona ermeden ve insanlar Eylül ayında işe ve okula dönmeden önce piyasaya tam bir çare sunmak için çok geç olduğu anlamına gelebileceğini söyledi.

CMA şunları söyledi: “PCR testinin maliyeti acil bir konu. Hükümete, PCR testlerinin fiyatı ve güvenilirliği ve insanların sağlayıcılardan aldığı hizmetin kalitesiyle ilgili endişeleri gidermeye yönelik seçenekler konusunda tavsiyelerde bulunduk.

“PCR test pazarındaki yapısal sorunları ve bunlara yönelik çözümleri belirlemek için [Sağlık Bakanlığı] yetkilileriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

PCR sağlayıcılarının tüketici yasasını ihlal ettiğine dair kanıt bulduğumuzda kendimiz de yaptırım uygulamakta tereddüt etmeyeceğiz” dedi.

 

 

 

Çeviri

Diğer Haberler

Başa dön tuşu