ManşetSiyasetYerel Haberler

Denktaş: Mahcup Olduk Utandık Üzüldük!

KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün 11. yılında, Lefkoşa’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Rauf Raif Denktaş’ın oğlu ve Demokrat Parti’nin (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş, yaptığı açıklamalarla törene damga vurdu.

Babası için inşa edilen müze binasının bakımsızlığını dile getiren Denktaş, son 11 yılda yaşananlardan dert yandı, büst konusunda eleştirilerde bulundu ve mevcut yönetim adına özür diledi.

Mahcup olduk, Utandık, Üzüldük!

Denktaş yaptığı konuşmada, Rauf Raif Denktaş’ın vatanına olan bağlılığının altını çizerek, ‘Vatanından dahi kovuldu ama asla halkına ve vatanına sırtını dönmedi, boyun eğmeden, davasından sapmadan, Kıbrıs Türk halkının saygın bir millet olması için uğraş verdi’ ifadelerini kullandı.
Babasın Rauf Raif Denktaş’tan hoşgörülü, özgüvenli, zeki, inancı yüksek ve Atatürkçü olarak bahseden Denktaş, kendisini seven sevmeyen herkesin saygısını kazandığının altını çizdi.
Rauf Raif Denktaş’ın ölümü üzerinden 11 yıl geçtiğini belirten Denktaş, bu süreçte yaşananları şu şekilde anlattı:
‘Müze binasını 3 kez su bastı. Her yıl tören günlerinde Güvenlik Kuvvetlerine bağlı birlik tarafından yapılan temizlik, ilk kez bu yıl Gönyeli Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve ekibi tarafından tören zamanı dışında da gerçekleştirildi. Amcaoğlu’na ve ekibine teşekkürler ederim.’
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin müzenin sorumluluğunu istediğini fakat çekinilip, verilmedi. Orası bakımsız kaldı, gelen misafirlere mahcup olduk, utandık ve üzüldük.’
‘Aralık ayında bir telefon geldi, ‘gelin anahtarı teslim alın’ denildi. Anahtar, vakfın haberi olmadan gelen ziyaretçilere mezar odası açılsın diye verilmişti. Polis anahtarı almanızı rica ediyoruz dedi, mezar odasının sorumluluğunu almak istemedi. İçimden ‘polise ne gerek var’ demek geldi ama Cumhurbaşkanlığında çalışan biri ‘aile istemedi, polisi bu yüzden aldık’ diye manipülasyon yapabilirdi, o yüzden sustuk’.

Altında Yazı Yazmasa, Kime Ait Anlamayacağız!

6 ay önce Güzelyurt’tan bir heykeltıraşın, yaptığı Rauf Raif Denktaş büstünü kendilerine hediye ettiğini dile getiren Denktaş, büstü meclise teslim ettiklerini çünkü orada Atatürk ve Dr. Fazıl Küçük’ün de büstleri olduğunu, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın da orada yer alması gerektiğini vurguladı.
15 Kasım’da büstün açılışının yapılacağını fakat olmadığını dile getiren Denktaş, “dün altında ‘Söyleyin Onlara Burası Bağımsız Bir Cumhuriyettir’ yazısı olmasa, kime ait olduğu mümkün olmayan bu büstün açılışı yapıldı” ifadelerini kullanarak sitemini dile getirdi.

Mevcut Yönetim Adına Senden Özür Diliyorum!

“Lütfen o sarı, altın gibi parlayan büstleri değiştirin çünkü ne Denktaş Denktaş’a, ne Atatürk Atatürk’e, ne de Dr. Küçük Dr. Küçük’e benziyor diyen Denktaş, saygı ya da vefa bu değil sözleri ile bu durumdan duyduğu utancı dile getirdi. “Sayın Kurucu Cumhurbaşkanı, kurduğun devletin mevcut yönetimi sana gereken değeri göstermediği için onlar adına senden özür diliyorum” cümleleri ile sözlerine son verdi ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a sonsuz saygılarını sundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu