BelediyelerManşetRum Basını

Enfield’da Çocukların Uygunsuz Fotoğraflarını İndiren Polis Memuru Tutuklandı

Enfield’den hizmet veren polis memuru, uygunsuz resimler ve ‘etek altı’ suçundan mahkum edildi

Çocukların uygunsuz görüntülerini indiren ve bir kız öğrencinin ‘etek altı’ görüntülerini almaya çalışan bir polis memuru, hapis cezasından kurtuldu.

Enfield’dAn 60 yaşındaki DC Paul Allgood, Nisan ayında Wood Green Crown Mahkemesi’nde Davası göründüğünde, çocukların uygunsuz görüntülerini çekmek suçundan  suçlu bulundu.

Allgood 25 Mayıs Salı günü aynı mahkemeye geri döndü ve burada tüm suçlardan 22 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dedektif, Metropolitan Polisinin ekonomik suç biriminin bir personeliydi ve davasının sonuçlanmasının ardından şimdide disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya kalacak.

Mahkeme, 4 Haziran 2019’da memurların, Allgood’un Enfield’deki ev adresinde bir arama emri çıkardığını ve onu tutukladığını duymuştu. Daha sonra, en kötü ahlaksızlık kategorisindeki düzinelerce de dahil olmak üzere beş elektronik cihazında uygunsuz görüntüler buldular.

El konulan cihazlar incelenirken Allgood şartlı kefaletle serbest bırakıldı. 23 Kasım 2020’de posta talebiyle suçlandı ve mahkemeye çıkmadan önce tüm görevlerinden askıya alındı.

Komutan Alex Murray “Bu materyalin üretimi, dağıtımı ve mülkiyetinde yer alan herkesi adalete teslim etmeye kararlıyız.

“Halk, bu davaya karışan kişinin görev yapan bir polis memuru olduğundan endişe duyacaktır. Eylemleri, polisliğin tüm temel değerlerine aykırıdır ve bu davadaki hızlı eylemimiz, suçlu kim ve nerede olursa olsun, bu suçla mücadele etme kararlılığımızı göstermektedir.

Görevi kötüye kullanma işlemlerinin bu ceza davasının sonucunu hızla takip edeceğinden emin olabilirler” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu