ManşetRum Basını

Güney’de Yolsuzluk İncelemesinin Maliyeti

Güney Kıbrıs’ta yolsuzluk olaylarına ilişkin "Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Otorite" adına iki olayı araştıracak iki denetim memuru için günlük bin 150 Euro harcanacağı belirtildi.

Güney Kıbrıs’ta yolsuzluk olaylarına ilişkin “Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Otorite” adına iki olayı araştıracak iki denetim memuru için günlük bin 150 Euro harcanacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Otorite” adına araştırma yapacak iki denetim memurun, Güney Kıbrıs’ta çalışacakları her gün için bin 150 Euro (bin sterlin) alacağını yazdı.

Gazete bu tür durumları çok iyi bilen bir kaynağa dayanarak, yurt dışındaki araştırmacıların, böyle durumlarda çalıştıkları her saat için 600-700 Euro aldığını, bu nedenle “Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Otorite”, harcayacağı paranın “aşırı” olarak nitelendirilmediğini belirtti.

“Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Otorite”, denetim memuru olmak isteyenler için yaptığı çağrıya bugüne kadar 90’ı aşkın kişinin başvurduğunu belirten gazete ancak bazı yetkililerin aleyhine olan şikayetlerde, Kıbrıslıların araştırma yapmak istememesine bağlı olarak Otorite’nin, yurt dışındaki örgütlere ve kuruşlara başvurduğunu yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu