ManşetÖzel HaberlerYerel Haberler

İsmet Gülsel’den Altın Dokunuş: Altın Döner

1974 Barış Harekâtı sonrası Ayorgi (Karaoğlanoğlu) bölgesine yerleşen İsmet Gülsel’in 38 yıllık başarı hikâyesi, Altın Döner.

Kıbrıs’ın sevilen simalarından İsmet Gülsel, aslen Limasol doğumlu. 1974 Barış Harekâtı sonrası Ayorgi (Karaoğlanoğlu) bölgesine yerleşen Gülsel, ilk iki yıl elektrikçilik ile uğraşmıştır. Daha sonraki yıllarda günümüze kadar dayanacak olan lezzet hikâyesinin ilk satırlarını sandviç, tost ve çorba yaparak yazmaya başladı ve son 38 yıldır aktif olarak yaptığı dönercilik mesleğinde, Altın Döner ile Gazimağusa’dan Güzelyurt’a tüm adanın kalbinde taht kurdu.

Boynuz Kulağı Geçti!
Limasol’un meşhur dönerci ustası Fevzi ustanın tarifi ve yönlendirmeleri ile başlayan 38 yıllık bir kariyer. Usta tarifine küçük ekleme ve çıkarmalar yaparak yepyeni ve eşsiz bir lezzet oluşturmuş. Ustasının dahi hayran kaldığı bu lezzetten gururla bahseden Gülsel, tarifini sır gibi saklıyor.

Nerden Nereye
“Servis vermeye başladığı ilk zamanlar 3 kilo döneri bile satmakta zorlanıyorduk. Yıllar içerisinde güler yüzümüz, sıcakkanlılığımız, mizacımız ve elimizin lezzeti ile başarımızı üç katladık.

İşin Sırrı!
Gazimağusa’dan Güzelyurt’a binlerce insanın damak tadına dokunmayı başaran Gülsel, “Yaşlı ile yaşlı, çocuk ile çocuk, her zaman sıcakkanlı ve güler yüzlü oldum ve işimi zevkle yaptım. Etimi her daim kendim seçtim, lezzetimin kalitesinden hiçbir zaman ödün vermedim. Kendimi ve potansiyelimi bildim, ayağımı yorganıma göre uzattım. İşin sırrı bu”.

Paket Yok, Kart Yok! Öğlen 12’de Biter!
Müşterilerinin her daim kendisini ve lezzetini desteklediğini gururla belirten Gülsel,  dönerini diğer restoranların aksine sabah 6:00 ile öğlen 12:00 saatleri arasında servis ediyor. En geç öğlen 12:00’a kadar 9 kilo döneri rahatlıkla satıyor. Paket servis yapmayıp, sadece nakit çalışan Gülsel’in, sabah 06:00’dan 09:00’a 3 saat içerisinde dönerini bitirme rekoru da var.

Babadan Oğula
Ayni lezzetin daha yıllar boyunca devam etmesini temenni eden Gülsel, kendisini hala dinamik ve enerjik hissetse de oğlu Erkal’a gelecek nesiller için lezzet sırlarını aşılamaya başlamış. Şu an için baba oğul yürüttükleri işletmelerinde altın kalpleri ve güler yüzleri ile altın lezzet sunan Gülsel ailesi, daha uzun yıllar boyunca işletmeleri için en iyisi ve en güzelini yapmaya devam edecekler.

Haber/ Tugay AÇIKYILDIZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu