GenelManşetYerel Haberler

“KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi” İçin Açılış Töreni Gerçekleşti

“KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi II”nin açılış töreni İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği’nin (GİAD) birlikte yürüttüğü, Kuzey Kıbrıs Turkcell iletişim sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı, T.C.Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi (KEİ) ile Tangül Çağıner Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleşecek “KKTC’nin Girişimci Çocukları Projesi II”nin açılış töreni İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KEİ Ofisi Genel Koordinatörü Ömer Cihan, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, GİAD Başkanı Muhit İnce, İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başar, Tangül Çağıner Vakfı Müdürü Nilay Tunçalp ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir birer konuşma gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve 6 pilot okulda uygulanan proje ile bu yıl da Dipkarpaz, Yeni Erenköy, Mehmetçik ve İskele bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilen 5 okulda 6. ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilere eğitimler verilecek. Girişimci Çocuklar Projesi kapsamındaki eğitimlerle öğrencilerin, girişimcilik kavramını tanımaları ve genel olarak girişimci düşüncenin temellerini öğrenmeleri hedeflenmektedir. Bununla birlikte proje ile öğrencilerin hayal gücü, analitik yaklaşım, planlama, problem çözme, yenilikçilik, risk alma ve sosyal iletişim gibi yeteneklerinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu