ManşetÖzel Haberler

OĞUL FATİH BOZKURT KENDİNİ “HADİSLE” SAVUNDU!

Ahmet Bozkurt’un oğlu Mehmet Fatih Bozkurt, mahkemede kendini “hadisle” savundu; kendisini 3 avukat temsil etti…

ÖZEL HABER: SELDA BEKTAŞ

Ahmet Bozkurt’un oğlu Mehmet Fatih Bozkurt, mahkemede kendini “hadisle” savundu; kendisini 3 avukat temsil etti…

İsias Davası’nda bugün aileler, sanık ve avukatlarının savunmalarını dinliyor. Otel sahibi Ahmet Bozkurt’un mağdur edebiyatı yaptığı savunmasının ardından oğulları ve oğullarının avukatları dinlendi.

Avukatlar, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporlarına itiraz ederken, Kıbrıs basınını şikayet etti. Tutuklu Sanıklar Efe ve Mehmet Fatih  Bozkurt ise suçsuz olduklarını iddia ederek tahliyelerini istedi.

Sanık Efe Bozkurt, “Aleyhimde olan suçlamaların hepsini reddediyorum” dedi.

“BABAYA İTİAT, ALLAHA İTİATIR”

Mehmet Fatih Bozkurt da savunmasında, çok üzüntülü olduğunu söyleyerek baba emirlerini yerine getirdiğini iddia etti.

Fatih Bozkurt, “Biz bir yıldır gülmüyoruz.Evet, imza attım, hisse aldım bunları kabul ediyorum. Ama bunlar kendi irademle değil, babamın iradesiyle yaptım.

Bir hadis var, “Babaya itaat, Allaha itaattır”Ben buna göre yaşadım yıllarca. 25 yılım, Renault bayisinde geçti. Başka hiçbir işe bakamadım ben.

Zor zamanlar geçirdim. Hoş gördüm, mücadele ettim. Gerçekten otelle ilgilensem suç değil. Benim otelle ilgilenmek benim için suç değil ama ben imza ve hisse alımı dışında bir eylemim olmadı. Babamı suçlamıyorum. Mutlaka bir şeyleri değerlendirmiştir.

Yüce mahkemeden tahliyemi talep ediyorum. Hakkımdaki iddia ve suçlamaları reddediyorum.

AVUKAT BASINI SUÇLADI

Mehmet Fatih Bozkurt’un Avukatı Raşit Yılmaz, yaptığı savunmada, aile şirketlerinin tamamında hisse alımı, değişimi olduğunu, bu tür olayların olmasının çok doğal olduğunu söyledi.

“Raporlar, belgelerle karışılacağımızı düşünmüştüm ancak farklı bir durumla karşılaştık” diyen Yılmaz, basına yansıyan haberleri mahkemeye şikayet etti.

Yılmaz, Ahmet Bozkurt ‘a davada baskı olduğunu söyledi.

Binada “kolon kesme” gibi bir durumun olmadığını savunan Yılmaz, “etriye aralığının” ne demek olduğunu araştırdığını, “bir binayı yıkar mı yıkmaz mı” diye uzmanlardan bilgi aldığını söyledi.

KKTC DEVLETİNİN DAVAYA MÜDAHİL OLMASINA İTİRAZ

Sanık Mehmet Fatih Bozkurt’un ikinci Avukat Celal Nuri Demirtürk, depremde 11 ilde 850 bin bina yıkıldığını, 52 bin kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Demirtürk, duruşmada birçok tanık dinlendiğini ve tanıkların tümünün de sorulan sorulara doğru şekilde yanıt verdiğini ileri sürdü.

 Demirtürk, müvekkilinin söylediklerine yürekten inandığını belirtti.

Müvekkilinin suçu olmadığını ileri süren Demirtürk, “Bir evde bir baba ve iki evlat cezaevinde” dedi.

Demirtürk, hem müvekkilinin beraatini hem de KKTC devlet yetkililerinin “tanık olarak yaptıkları” ifadelerin reddedilmesini talep etti.

RAPORLARA İTİRAZ ETTİ

Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporlarına itiraz etti.

Yılmaz, “Bu raporu kötü yazanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Binanın yapılışından kullanılan malzemelere kadar her şeyin usule uygun ve en iyi malzemelerden yapıldığını iddia eden Yılmaz, “Elimizdeki tüm bilgileri mahkemeye sunacağız” dedi.

Yılmaz, sanıkların mahkemede hazır bulunması talebine de itiraz etti.

Yılmaz, “davanın sağlıklı bir şekilde bitmesi için sanıkların mahkemede hazır olmasına gerek yok” dedi.

Sanık Mehmet Fatih Bozkurt’un üçüncü avukatı Telat Gündoğdu da depremi suçladı.

 “Asrın değil, bin yılın felaketi” diyen Gündoğdu, sanıklara yöneltilen suçlamaların “suç” olmadığını iddia etti.

İlk günkü ruhsatta da son günkü ruhsatta da otelin metrekare sayısının aynı olduğunu ileri süren Gündoğdu, sanıkların tümünde, özellikle de kendi müvekkilinde “olası kast” durumun olmadığını ileri sürdü. Gündoğdu, müvekkilinin beraatini talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu