ManşetYerel Haberler

Siyasilerden Çocuk Bayramı Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle siyasiler, kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle siyasiler, kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı. Kutlamalarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yapıldı.

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI TÖRE’DEN 23 NİSAN MESAJI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Töre, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olan 23 Nisan’ın, Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini, bu bayramın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak adlandırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Ulusal egemenlik milli bir duruştur. Bu milli duruştan asla vazgeçilmeden, istiklal aşkının ulusal egemenlikle taçlandığı unutulmamalıdır. Bu duruş ile egemenliğin ne anlama geldiği ve yurtta sulh, cihanda sulh kavramları çocuklarımıza daima ışık tutsun. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kıbrıs Türk halkının geleceği çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına kutlu olsun.”

ÇAVUŞOĞLU: ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜMEK TEK HEDEFİNİZ OLMALIDIR

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 23 Nisan’da çocuklara seslendi ve “Atatürk’ün rehberliğinde ilerlemek, ilkeleri ışığında hareket etmek, onun ideallerini benimsemek ve onun izinde yürümek tek hedefiniz olmalıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bayrak Radyo ve Televizyonu’nda (BRT) konuşma yaptı.

Çavuşoğlu, konuşmasında, milletin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

104 yıl önce bugün, tarihin en önemli dönüm noktalarından birinin yaşandığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilerek, milletin iradesinin en yüksek merci olarak kabul edildiğini anımsatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Ulu Önder Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türk milletinin egemenliğine dayanan çağdaş demokrasi anlayışıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken, vizyonunu, sadece yetişkinlerin katılımıyla sınırlı tutmamış ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da büyük önem vererek, onların eğitimine, sağlığına ve mutluluğuna derin bir duyarlılık göstermiştir.

İşte bu sebeple, 23 Nisan’ı sadece bir ulusal bayram olarak değil, aynı zamanda çocuklara armağan edilen özel bir gün olarak ilan etmiştir.

Atatürk’ün verdiği bu karar, çocukların, toplumun en kıymetli varlıkları olduğuna vurgu yaparken, onlara verdiği değerin ve geleceklerine duyduğu güvenin de bir yansıması olmuştur.

Bu önemli adım, çocukların geleceğe güvenle bakmaları için bir güvence olmuş, onlara yönelik sevgi ve güvenin en anlamlı ifadesi haline gelmiştir.”
Çocuklara da seslenen Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

“Sizlere armağan edilen bu önemli günün keyfini çıkarmak en büyük hakkınız.

Unutmayınız ki, Atatürk’ün rehberliğinde ilerlemek, ilkeleri ışığında hareket etmek, onun ideallerini benimsemek ve onun izinde yürümek tek hedefiniz olmalıdır.

Bugünü kutlarken, siz çocuklarımızın, geçmişin değerini unutmayarak, Atatürk’ün izinde yürüyerek, cumhuriyetin temel değerlerini koruyarak ve çağdaş dünyanın gereksinimlerine uygun hareket ederek, ülkenize ve milletinize daha aydınlık bir gelecek inşa edeceğinize olan inancımız, tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, bugünü değerli kılan çocuklarımızın ve tüm halkımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, en içten duygularımla kutluyorum.

Bayramınız kutlu olsun.”

ERTUĞRULOĞLU, ÇOCUK BAYRAMI NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ertuğruloğlu mesajında şöyle dedi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yıldönümü ile Atatürk tarafından, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesine de ilham olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

BEROVA’DAN, KUTLAMA

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104. Yılı’ ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Berova mesajında, dünyada kutlanan tek çocuk bayramının 23 Nisan olduğuna dikkat çekti. Tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova kutlama mesajında şunları kaydetti:

“Bugün, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 104. Yıldönümünü kutlamanın, sevinç, heyecan ve coşkusunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü aydınlık yarınların güvencesi olan tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, hangi ülke olursa olsun, dil, din, ırk gözetmeksizin geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın savaştan, açlıktan, yoksulluktan ölmediği bir dünya inşa etmek, onlara daha güzel yarınlar bırakmak, barış ve güvenli bir dünyada sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ‘TBMM’nin açılışının 104. Yıldönümü’nü ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

ÇELER: GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARA İYİ BİR YAŞAM SUNMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diledi, tüm çocukların hak ettikleri koşullarda yaşayabileceği bir dünya yaratmanın herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

UNICEF ve Dünya Bankası’nın son analize göre; dünya çapında her 6 çocuktan 1’inin aşırı yoksulluk içinde yaşadığına işaret eden Çeler, “Kıbrıs’ın kuzeyinde de çocuklara verilen değer ortada” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Çeler, dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider olan Atatürk’ün geleceğin çocukların iyi yetiştirilmesinde olduğunu gördüğünü vurguladı ve “UNICEF ve Dünya Bankası’nın son analize göre, dünya çapında tahminen 333 milyon çocuk, diğer bir deyişle her 6 çocuktan 1’i aşırı yoksulluk içinde yaşıyor. Birçok ülkede çocuklar savaşın ortasında kurşunlara hedef olurken, birçok çocuk sağlıklı beslenme, barınma, iyi bir eğitim ve aile ortamından uzak büyüyor” dedi.

KKTC’de de dezavantajlı çocukların sayısının yüksek olduğunu söyleyen Çeler, ülkede fırsat eşitliği sunulmayan, balık istifi sınıflarda eğitim verilmeye çalışılan, yasa dışı kurslarla istismara açık hale getirilen, evine para getirmesi için çalıştırılan, hatta son yıllarda sokaklarda dilendirilen çocuklar bulunduğunu savundu.

“Geleceğimiz olan çocuklara iyi bir yaşam sunmak bir tercih ya da lütuf değil asli görevimizdir” diyen Çeler, refah ve mutluluk seviyesi yüksek, ekonomisi iyi ülkelerde ilk göze çarpan şeyin çocuklara verilen değer olduğunun altını çizdi.

Çeler, “Ülkemizde çocuklara verilen değer ortadadır. Böylesi bir ortamda da mutlu ve iyi eğitimli bireylerin yetişmesi mümkün değildir” diyerek, KKTC’de eğitimde ve yaşamın her alanında çocuklara fırsat eşitliği yaratabilecek, onların sağlıklı ve donanımlı birer birey olarak yetişmesini sağlayabilecek bir anlayışın gerekli olduğunu vurguladı.

ÇAVUŞ:ÇOCUKLARIMIZA BU VATANI EMANET EDİYORUZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çavuş, mesajında, “23 Nisan, Türk milletinin egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz sevgi ve saygının bir göstergesidir” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

“Çocuklarımız, Türk milletinin en değerli varlıkları, aydınlık yarınlarımızın umutlarıdır. Eminim ki çocuklarımız, çalışkanlığı, azmi ve vatanseverliği ile ülkemizi daha da ileriye taşıyacaklardır. 23 Nisan, bize bu toprakların ne kadar değerli olduğunu ve bu vatanı korumak için ne kadar fedakarlık yapılması gerektiğini hatırlatıyor. Bizler, çocuklarımıza bu vatanı emanet ediyoruz. Çocuklarımız, bu emanete sahip çıkarak, KKTC’yi ilelebet yaşatacaktır.

Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleriyle çocuklarımıza olan inancını ve güvenini dile getirmiştir. Bizler de bu inanç ve güvenle her zaman evlatlarımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

 

HASİPOĞLU’NDAN 23 NİSAN MESAJI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri, Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, bu bayramın ilelebet aynı coşkuyla kutlanmasını sağlamak için çalıştıklarını anlattı.

“Yarın sahibi olacakları meclis koltuklarını, çocuklarımıza emanet ettik” diyen Hasipoğlu, mesajını şöyle sürdürdü:

“Tüm çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı KKTC Cumhuriyet Meclisimizin bir üyesi olarak tüm coşkumuzla kutluyor, ilelebet aynı coşkuyla kutlanmasını sağlamak için birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

104 yıl önce bugün, Türk milletinin büyük fedakarlıklarla verdiği İstiklal Mücadelesinin merkezi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun mihenk taşlarından biri olan Büyük Millet Meclisi açıldı, egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinin oldu.

104’üncü yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.”

ATAN: TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMINI KUTLUYORUM

Kamusen Başkanı Metin Atan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Atan mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir ifadelerine yer vererek, “Kamusen olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz” dedi.

MDP ÇOCUK BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Cemre Seziner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Seziner mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıl dönümü anısına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğine dikkat çekerek,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çocukların Dünya’ya barış, sevgi, kardeşlik mesajları yanında bağımsızlık ve egemenliklerine sahip çıktıklarının mesajını da vermekte olduklarını kaydetti.

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bilgi yönünden donanımlı, geçmişi idrak etmiş, geleceği planlayabilen, uluslararası arenada yaşıtlarıyla yarışabilir hale getirebilmek için başta aileler olmak üzere eğitim kurumlarına da büyük görevler düşmektedir.” diyen Seziner, “Günümüz bilgi çağında teknolojinin nimetlerini doğru kullanma koşuluyla çocuklarımızı geleceğe hazırlamak Milliyetçi Demokrasi Partisi olarak bizim en öncelikli ana hedefimiz olmaya devam edecektir. Çünkü bugünün çocuklarını, yarının gençleri olarak onları bugünden başlayarak geleceğe hazırlamak aynı zamanda bir ulusal görevdir diye düşünmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu