ManşetYazarlarYerel Haberler

Su İçinde Susuzluk Çekiyoruz!

Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde ciddi bir su sorunu yaşanırken bölge halkının Geçitköy-Çamlıbel’de bulunan baraj ve artırma tesisinden yeterince yararlanamamasının nedenini kimse izah edemiyor.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesinde ciddi bir su sorunu yaşanırken bölge halkının Geçitköy-Çamlıbel’de bulunan baraj ve artırma tesisinden yeterince yararlanamamasının nedenini kimse izah edemiyor.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi yetkilileri yeterli su alamadıklarını söylerken Su İşleri Dairesi yetkilileri sorunun şebekeye yapılan müdahaleler olduğunu ileri sürüyorlar.

Açıkçası, hem bilimsel ve doğru açıklama hem de suya ihtiyaç olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Suyun içinde susuz yaşamayı kabul etmek mümkün değil.

Adamıza arıtılmış kullanım suyu sağlayan MİTAŞ Müdürü Özgür Balık ile görüştüm. Çamlıbel’deki arıtma tesisinde hiçbir sorun olmadığını, zamanında belediyeler tarafından belirlenen  ihtiyaç kadar su üretip dağıttıklarını ancak artan talebi karşılamak için 200 km daha boru döşenmesi gerektiğini ve yakında buna başlanacağını söyledi. Verdikleri hizmetler ve yaptıkları samimi açıklamalar için kendisine daha önce teşekkür etmiştim; bir kez de buradan teşekkür ediyorum.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel ve köylerimizin artan su ihtiyacı yeni hesaplamaya dahil edildi mi, bilmiyoruz! Yeni döşenmesi planlanan 200 km’lik borulardan bölgenin nasibine ne düşecek; bunu da bilmiyoruz. Özgür bey bu konuda bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Ayrıca, DSİ’den daha fazla su gelmesinin sorunu çözmeyeceği, sorunun çözümlenmesi için iç hatların, isale hatlarının ve depoların da güçlendirilmesi gerektiği, bu konu da bilgi sahibi kişiler ile yaptığımız görüşmelerde dile getiriliyor.

Yetkililer birbirlerini suçlamayı bir tarafa bırakıp bu duruma açıklık getirmeli ve gerekenleri yapmaya koyulmalı… Sonuçta su gibi hayati bir ihtiyaçtan söz ediyoruz; “maskaralık” yapmıyoruz!

Lapta-Alsancak-Çamlıbel bölgesindeki su/suzluk güncelliğini korurken DSİ’nin su hattında bir contadan kaynaklanan arıza nedeniyle bölgemiz susuzluğun ne demek olduğunu acıyla idrak etmiş oldu. Ana boru hattındaki bu sorun çözüldü ama özellikle Alsancak’ın su sorunu henüz çözümlenmedi.

Su sorununun çözümlenebilmesi için yeni hatlar çekilmesi gerekiyor. Ancak en önemli soru şudur: Ne zaman ve nasıl? Bu konuda bilgiye ihtiyacımız var! Belediyemiz bu konuda ne planlıyor?

Sonuç olarak tüm bu gelişmelerden çıkarmamız gereken şey, artık ilgililerin harekete geçmesinin elzem olduğu gerçeğidir.

Halk susuzdur ve günümüzde buna tahammül etmek mümkün değildir. İlgilileri bu sorun ile ciddi bir şekilde ilgilenmeye, çare üretmeye ve sorunu çözmeye davet ediyoruz…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu