ManşetÖzel HaberlerPolisiyeYerel Haberler

Ampute Edilmiş İnsan Uzvu Dağda Nasıl Bulundu?

Bellapais’te dağlık arazide bulunan bilekten kesik ayağın “tıbbi atık” olarak açıklanması “skandal” şekilde yorumlanırken, olayla ilgili detaylar soru işaretlerine neden oldu.

Bellapais’te dağlık arazide yol kenarındaki bir ağaç altında bulunan bilekten kesik ayağın “tıbbi atık” olması kafalarda soru işaretleri bırakırken, olayın detayları da gün yüzüne çıktı.

KIBRISLI Gazetesi’nin elde ettiği bilgiye göre, sabah saatlerinde yürüyüşe çıkan bazı bölge sakinleri saat 09.30 sıralarında bir ağacın altında yarısı ortaya çıkmış, kısmen parçalanmış naylon içinde insan uzvu gördü.

Olay, anında polise bildirildi.  Polis ekipleri, ancak arazi araçları ile çıkılabilen bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Bilekten kesik ayağın “tıbbi atık” olduğu belirlendi.

AYAĞIN SAHİBİ ARANIYOR!

Ayağın, ağaç altına gömüldüğü ancak bölgedeki vahşi hayvanlar tarafından kazılarak ortaya çıkarıldığı düşünülüyor.

Polisin, şu anda operasyonla ayağı kesilen kişinin bilgisine ulaşmaya çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Uzvun bulunduğu alan

 “AMPUTE EDİLMİŞ PARÇA KİŞİYE VERİLMEZ”

Bir tıbbi atığın böyle bir şekilde bulunması akıllarda soru işaretlerine neden oldu. “Bir insan uzvu dağda nasıl bulunabilir?” sorusuna yanıt aradık.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı, başhekimlik yaptığı dönemdeki (4 sene önce) “tıbbi atık” prosedürünü KIBRISLI’ya anlattı.

Dizdarlı, “4 sene önce tıbbi atık parçaları özel renkte (mavi) poşete sarılır, üzerine kime ait olduğu, operasyonu yapan doktorun adı yazılırdı. Operasyon sonrası bu atıklar, Lefkoşa Tıbbi Atık Bölümü’ne verilir, belli bir yerde de imha ederlerdi.

Bazı atıklar ise (uzuv gibi) belediyenin ayırdığı özel bir alana gömülürlerdi” dedi.

Dr. Bülent Dizdarlı, talep üzerine böyle bir uzvun kişiye verilip, verilmediği yönündeki soruya ise, “Bu tür atıklar bildiğim kadarıyla kişiye verilmiyor. Benim dönemimde hiç böyle bir talep gelmedi” dedi.

“BU UZUV DEVLET HASTANELERİNDEN ÇIKMADI”

Dr. Burhan Nalbantoğlu Başhekimi Adil Özyılkan da konu ile ilgili şu bilgiyi paylaştı: Ampute edilmiş parçalar morga gönderilir. Kişiye verilmez. Belediye’ye verilerek özel bir alana gömülür.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar da, “Prosedür olarak ampute edilmiş uzuvlar morga teslim edilir. Morg da tıpkı cenaze prosedüründeki gibi ilgili belediyeye verir. Belediye, mezarlık alanlarında belli bir yere gömer. Devlet hastanelerinin morgundan dışarıya böyle bir uzuv çıkmadığını biliyoruz. Polisin soruşturmayı tamamlamasını bekliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Kesik ayağın, hangi özel veya devlet hastanesinden, hangi belediyeye verdiği henüz bilinmiyor. Polis soruşturması neticesinde olay aydınlatılacak.

Haber/ Selda Bektaş-Serhan Kablan
Fotoğraflar/ Serhan Kablan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu