ManşetÖzel Haberler

“Kıbrıs’ta Bir Nesil 11 Sanık Yüzünden Yok Oldu”

6 Şubat depreminde İsias Otel enkazında kalarak hayatını kaybeden Selin Karakaya’nın annesi Ruşen Karakaya duruşmanın ikinci gününde dinlendi.

Ruşen Karakaya’nın duruşmadaki konuşması:

“29 Ocak 2009 doğumlu Selin, ben ona Selinim diye hitap ederim. Selin benim her şeyim, hayatım ve tek gailem. Onun güzel bir geleceği olması için her şeyi yaptık.

Kıbrıs’ta bir nesil 11 sanık yüzünden yok oldu. Herkes cezasını çekecek. Biz şampiyon meleklerin aileleri olarak çocuklarımızın aileleri olarak adalet istiyoruz. Yaptığımız araştırmalarda otel tamam görünüyordu, içimiz rahat değildi ama çocuklarımız burada kaldı. Biz çocuklarımızı deprem yüzünden kaybetmedik. 10 saniyede yıkılan otelde çocuklarımız uyur pozisyonda yakalandı. Çocuklarımız kumların altında nefes alamadan can verdi. Bunun cezasını en ağır şekilde yargılanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum.

Can parçalarımız nefes alamadan can verdiler. Bozkurt ailesi ve diğer kişiler ödemek zorundadırlar. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden bunu bekliyorum.

Hepsi çok özel çocuklardı, bir nesli yok ettiniz. Hesap kitap bilmeden, usulsüzlükler yaparak bir katil bina yarattınız. Bunun cezasını ödeyeceksiniz. Katilsiniz ödeyeceksiniz.

Bizim evlatlarımız öğretmen olacaktı, cerrah olacaktı şimdi Şampiyon melekler diyoruz, onları şehit olarak anıyoruz.

Biz uyumuyoruz siz de uyumayacaksınız, biz nefes alamıyoruz siz de alamayacaksınız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu