ManşetPolisiyeTürkiyeYerel Haberler

Deveciler Operasyonu! 40 Zanlı Göz Altında!

Adana merkezli 4 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Deveciler’ olarak bilinen organize silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Örgütün elebaşlarının da aralarında olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.

KKTC Plis Genel Müdürlüğü;

23.12.2022 tarihinde, saat 05:30 sıralarında, Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürülüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Şubesi ve Özel Harekat Müdürlüğü Ekiplerince Girne’de ve Türkiye Cumhuriyeti Adana İl Emniyet Müdürülüğü Ekiplerince Adana’da, eş zamanlı uluslararası bir operasyon gerçekleştirilmiştir.
Girne’deki operasyon kapsamında, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Soruşturma Şubesi ve Özel Harekat Müdürlüğü Ekiplerince “Cinayet, Örgüt Kurma veya Yönetme ve Kasten Yaralama” suçlarından aleyhlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nde yakalama kararı bulunan zanlı örgüt lideri C.İ.(E-56) ve örgüt üyeleri E.İ.(E-49) ve T.Ö.İ.(E-24) Girne’de tespit edilerek tutuklanmıştır.
Adana’daki operasyon kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti, Adana İl Emniyet Müdürülüğü Ekiplerince örgüt üyesi 37 kişi tutuklanmış, 4 adet uzun namlulu ateşli silah ve 33 adet tabanca ele geçirilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

ELEBAŞLARININ DA ARALARINDA OLDUĞU 40 KİŞİYE GÖZALTI

Operasyonda, suç örgütü elebaşları olduğu öne sürülen C.İ. ile oğlu Y.İ’nin de arasında olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı. C.İ. KKTC’de sözde iki korumasıyla, oğlu Y.İ. de İstanbul’da lüks evinde yakalandı. Zanlı Y.İ’nin yakalandığı daire ve suç örgütünün Adana’da işlettiği bir barda, 2’si makineli 6 tabanca, sinyal kesici cihaz ve 5 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu