GenelManşetSiyasetSpor

Üstel: BM’nin Atmış Olduğu Adımı Şiddetle Kınıyorum

Başbakan Dt. Ünal Üstel, “Kısa bir süre önce yenilenerek Kıbrıs Türk Sporu’nun hizmetine sunulan tarihe mal olmuş Taksim Sahası’nın kullanımının zorlaştırılmasına yönelik BM’nin atmış olduğu adımı şiddetle kınıyorum”

Üstel’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“Gençlerimizin spor yapmasına bile tahammülü olmayan bu ve benzeri zihniyetlerin, bizi bu adadaki haklarımızı aramaktan ve bunlara sahip çıkmaktan asla geri çeviremeyecektir.

BM’nin, Taksim Sahası’nın nasıl ve kimler tarafından kullanılabileceği ile alakalı herhangi bir kısıtlama, kural koyma veya söz söyleme hakkı yoktur.Taksim Sahası’nı özelde Çetinkaya Türk Spor Kulübü, genelde ise tüm halkımız dilediği ve istediği zaman  kullanabilir ve BM  hiçbir Kıbrıslı Türkün Taksim Sahasına girişine engel olamaz.

KKTC Dışişleri Bakanlığı gerekli girişimleri yaparak, söz konusu çağ dışı faaliyetlerin sonlandırılmasını talep etti. Bu bağlamda BM’nin adadaki statüsünün sorgulanma zamanının geldiğini belirterek, soruna çözüm bulunmaması halinde hükümet olarak Taksim Sahası ile alakalı gerekli her türlü tedbirin alınacağını belirtmek isterim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu