EğitimManşetÖzel HaberlerYazarlar

Cumhuriyet ve Egemenliğimiz Çocuklarımıza Emanettir

Çocuklarımızın sanayide çalışmalarını, mendil satmalarını, geceleri parkta yatmalarını, aç yatmalarını, devlet kontrolünde olması gereken yurtlarda istismara uğramalarını engelleyecek imkânları yaratmalıyız…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ulusun egemenliğini çocuklara Bayram olarak vererek aslında Cumhuriyet ve Egemenliği gelecek nesillere emanet etmiştir.

Atatürk çocukların milletin geleceği olduğuna sarsılmaz bir güven ve büyük bir sevgi ile inandığından, 23 Nisanları çocuklara emanet etmiştir.

23 Nisan 1920’de TBMM açılmış, 23 Nisan 1924’te Ulusal Egemenlik Bayramı ilan edilerek kutlanmaya başlanmıştır.

1929 yılında ATATÜRK, 23 Nisanları ve Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çok sevdiği çocuklara hediye ederek 1929 yılından itibaren “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya devam edilmiştir.

23 Nisan konusunda en çok kullanılan cümlelerden biri, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun”dur…

Bu sözün anlam ve önemini yerine getirecek olanlar, bugünün yöneticileri olmalıdır.

Sanayide çalışmalarını, mendil satmalarını, geceleri parkta yatmalarını, aç yatmalarını, devlet kontrolünde olması gereken yurtlarda istismara uğramalarını engelleyecek imkânları yaratmalıyız…

Onlar daha Çocuk!

Yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımıza tam olarak neyi emanet ettiğimizi, emaneti aydınlık yarınlara nasıl ulaştırabileceklerini ve aydınlık yarınlara ulaşmada araç olarak kullanabilecekleri okullar, sınıflar yapmak; öğretmenler, veliler ve tüm toplum, çocuklarımıza geleceğin aydınlık, yüksek refah ortamını oluşturabilecekleri imkan ve kabiliyetleri sağlamak, biz büyüklerin en büyük sorumluluğu olmalıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı  şenliklerle, etkinliklerle en güzel şekilde kutlayalım, çocuklarımızı sevelim, sevindirelim, ama yarın çocuklarımızın aydınlık yarınları yaratabilecekleri ‘amasız’, ‘fakatsız’, imkan ve kabiliyetleri onlara sağlayalım. 

Gelişmiş ve güvenli okullar, hayallerini gerçekleştirecekleri sosyal alanlar, gelişmiş sınıflar, spor, sanat ve el becerileri kazanabilecekleri yapıları onlara sunabilmeliyiz.

Bugünün büyüklerinin yapması gereken, bu imkanları çocuklarımıza kazandırmaktır.

Çocuklarımız da bu imkan ve kabiliyetlerle,  geleceğimizin aydınlık yarınlarını teminat altına alacak gücü ve imkanı kendilerinde bularak toplumu en ileri medeniyetler seviyesine ulaştıracaklardır.

Çocuklarımızı sevelim ve mutlu edelim.

Sevgiyle kalın…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu